Има нарастване в заболеваемостта от COVID-19 във Враца, но няма

...
Има нарастване в заболеваемостта от COVID-19 във Враца, но няма
Коментари Харесай

Проф. Ангелов: Има нарастване в заболеваемостта от COVID-19 във Враца, но няма натиск върху лечебните заведения

Има повишаване в заболеваемостта от COVID-19 във Враца, само че няма напън върху лечебните заведения, сподели министърът на опазването на здравето проф. доктор Костадин Ангелов при днешната си аудиенция в града под Околчица.
"Нямаме пояснение за какви са аргументите за това данните са толкоз високи ", сподели проф. Ангелов.
„ Темпът на имунизациите не върви добре по разнообразни аргументи. Добрата Новина е, че по хладилниците във Враца, Видин и Монтана няма останали количества, има единствено дозите от последната доставка ваксини “, показа министър Ангелов.
Проф. Костадин Ангелов показа, че има противен факт във връзка с организацията за имунизиране.
„ Създаваме организация за имунизиране на избрана група хора, а от тях дойдат единствено към 70% и би трябвало доста бързо да се намерят хора, които да се имунизират, с цел да не се изхвърлят дози от имунизацията “, сподели проф. Ангелов.
Поради тази причина е импортирано предложение да се викат хора от идната фаза за имунизация.
„ Обмисляме опцията да отпушим имунизирането в 4-та фаза, тъй като не е човешко да имаме ваксини и да чакаме някой да пристигна да се имунизира, а той да не идва “, сподели министърът.
„ Най-добата ваксина е тази, която е налична. И аз нямах право на избор, имунизирах се с каквато беше налична. Най-добрата ваксина –тази, която съществува “, сподели проф. Ангелов във връзка с избора на това с коя ваксина да се ваксинират искащите.
До края на деня се събират отговорите на поставените от персоналните лекари въпроси, които те ще получат, с цел да могат да започват осведомителна акция.
След срещата в Регионалната здравна ревизия министърът ще посети МБАЛ „ Христо Ботев “ във Враца, с цел да ревизира каква е обстановката там и дали лечебното заведение има потребност от консумативи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР