Има напрежение, но това напрежение съпровожда управлението на Борисов от

...
Има напрежение, но това напрежение съпровожда управлението на Борисов от
Коментари Харесай

Стефан Софиянски: Идва много сериозна икономическа криза в България

Има напрежение, само че това напрежение съпровожда ръководството на Борисов от края на първия му мандат. В този мандат източници на напрежение бяха банкрутът на КТБ, промяната на здравните министри и ръководителя на НЗОК и историята с ЧЕЗ. Това са неща, които демонстрират управнически неумения и липса на ясна тактика и цел на държавното управление. Притеснява ме повече, че държавното управление не знае какво прави. Това съобщи някогашният длъжностен министър председател Стефан Софиянски пред Българска национална телевизия.

"В момента напъните би трябвало да се съсредоточат изяло върху икономическата среда. Не желая да бъда неприятен оракул, само че за мен идва доста сериозна икономическа рецесия в България. Защото ние не осигуряваме задоволително напредък. Цените на горивата и в магазините порастват, а вероятност за бурно икономическо развиване, каквото е належащо на България, в случай че желаеме да влизаме в еврозоната, няма. Проблемите на хората, които в този момент реагират по този начин остро, би трябвало да са непрекъснат ангажимент на държавното управление. То би трябвало да си сложи съответни значими цели - по-бързо асимилиране на фондовете, въвеждането в по-дългосрочен проект на еврото. Тези неща се губят, тъй като липсва тактика. Създава се едно усещане на огромен безпорядък в ръководството на страната ", изясни Софиянски.

Според него на България ѝ би трябвало нападателен бюджет, мощно капиталово надъхан, доста по-бърз оборот на паричната маса.

"Необходима е динамичност, която държавното управление и ръководството не придава на развиването на страната ", счита Стефан Софиянски.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР