Има моменти, в които ни се насъбират толкова напрежение и

...
Има моменти, в които ни се насъбират толкова напрежение и
Коментари Харесай

Как бързо да се успокоите, когато сте нервни

Има моменти, в които ни се насъбират толкоз напрежение и кахъри, че нервите ни не устоят и…просто изпушваме. Да, нужно си е от време на време да отдадем воля на страстите си. Но в случай че прекомерно постоянно се ядосвате или тормозите, това ще се отрази зле на психическото и на физическото ви здраве. Създайте си свои лични ритуали, с които да притъпите напрежението и гнева. Ето няколко хрумвания, които повлияват добре на нервната система.

Анализирайте страстите си
За да намалите тревогата, би трябвало да осъзнаете кой е моментът, в който стартирате да се притеснявате. Изследванията демонстрират, че хората могат да се успокоят доста бързо, щом усетят настъпването на пристъпа на тревога. Те просто съумяват да спрат неговото въздействие и се пробват да го преборят. Мозъкът превключва на рационално мислене и вълната се отдръпва.

Дишайте надълбоко
Бавното и надълбоко дишане през носа оказва помощ да намалите реакцията на организма, породена от напрежението. Звучи елементарно и клиширано, само че работи! Ако усетите припадък на раздразнителност, дишането и пулсът нормално се учестяват. Но в случай че дишате надълбоко известно време, подавате сигнал на организма, че би трябвало да се успокои.

Мислете за сегашния миг
Мислите ни постоянно отлитат напред или обратно към предишното или бъдещето. Това може да подейства изнервящо, по тази причина се пробвайте да се върнете в сегашния миг. Тук и в този момент всичко е наред! Дори самите ви мисли могат да основат чувство за заплаха.

Мислете за това, което можете да контролирате
Мозъкът ви желае да има надзор. Дори илюзорно възприятие за надзор може да успокои тревогата, безпокойството и даже болката. Съсредоточите единствено върху тези моменти, върху които може да управлявате надзор. В никакъв случай не се мъчете да си представяте най-лошите вероятни разновидности.

Взимайте решения, даже и да не желаете да го вършиме
Взимането даже и на най-дребните решения, кара мозъка да премине в разумен режим. В разследване на това той блокира страстите и стопира да им се поддава. А след всяко взимане на решение самооценката се усъвършенства.

Източник: aia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР