Има множество причини да не харесвате вашия шеф. Може би

...
Има множество причини да не харесвате вашия шеф. Може би
Коментари Харесай

Не харесвам шефа, но не искам да напусна…

Има голям брой аргументи да не харесвате вашия началник. Може би сте по-компетентни и можещи от него, само че по някаква неразбираема за вас причина той е получил покачването преди вас. Може би стилът ви на работа не дава отговор на негови. Може би полезностите и вижданията ви за работата се разграничават от тези, които има той. Какъвто и да е казусът, в случай че не желаете да напуснете работа ще би трябвало да се научите по какъв начин да си сътрудничите с вашия началник.

Добрата новина(донякъде) е, че не сте сами. Много хора имат проблеми със своите шефове, тъй че постоянно има от къде да си вземете поучения и уроци. Ето няколко от най-хубавите способи, по който хората подхождат към работата с началник, който не харесват:

1. Дайте най-хубавото от себе си

Във всяка сложна връзка, най-хубавият метод е да се фокусирате върху себе си и върху нещата, които би трябвало да извършите. Разговорите с вашия началник би трябвало да бъдат учтиви и ориентирани напълно върху работата. Ако се справяте добре със личните си отговорности, връзките ви с вашия началник ще останат на назад във времето.

2. Не приемайте нещата персонално

Постарайте се да оставите възприятията си към вашия началник настрани и да бъдете неутрални в общуването си с него. В живота ще ви се наложи да контактувате с доста хора, които не харесвате, тъй че способността да се абстрахирате от възприятията си ще ви бъде извънредно потребна. В последна сметка, не е нужно да се харесвате, а да работите дейно в екип.

3. Не разпространявайте злословия

Независимо от възприятията, които изпитвате към вашия началник, постоянно би трябвало да демонстрирате задоволително почитание към него, а и към себе си, като се въздържате от разпространението на злословия и клюки. Освен в случаите, когато ставате директни очевидци на противозаконни или неетични дейности, които опонират на признатите правила в компанията, не говорете с останалите за шефа си тематики, разнообразни от професионалните.

4. Вземете си урок от обстановката

Дори най-лошите обстановки могат да ни научат на нещо. Ако шефът ви не се оправя добре с разрешаването на съответен проблем, задайте си въпроса какво бихте създали, в случай че бяхте на неговото място.

5. Разберете какво тъкмо ви нервира

Отделете нужното време, с цел да идентифицирате аспектите на държанието на вашия началник, които ви нервират най-вече. След това разберете за какво тъкмо тези неща притеглят вашето внимание. Помислете за деянията на тези фактори във вашия живот и се уверете, че самите вие не вършиме нещата, които ненавиждате у останалите.

6. Работете върху себе си

Не подценявайте ролята, които персоналните ви дефекти играят по отношение на вашия началник. Потърсете мнението на хора, на които имате доверие, по отношение на вашите мощни и слаби страни, и ги попитайте върху какво би трябвало да работите, с цел да подобрите връзките си с останалите.

7. Не бъдете конфликтни

Дори и в реалност да сте попаднали на началник гадняр, изследванията демонстрират, че директният метод и влизането в спор с него нормално не оказва помощ. Най-добрата тактичност е да гледате обективно на нещата и да опитате да намерите общ език.

..............

Лоли Даскал , президент и изпълнителен шеф на консултантската компания Lead From Within, в своя блог.

Редактор: Георги Георгиев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР