Има много причини някой да реши да си направи сондаж.

...
Има много причини някой да реши да си направи сондаж.
Коментари Харесай

Безопасна за пиене ли е водата от сондажите?

Има доста аргументи някой да реши да си направи сондаж. Една от най-често срещаните е, че работи като самодостатъчен водоизточник посредством достъп до подземните води. Бизнесът и домовете могат да извличат до огромно количество вода дневно, без да се изисква лиценз, което значи, че това е доста рентабилна, дълготрайна инвестиция. Въпреки това, защото водата не се третира по същия метод като водопроводната, това може да докара до подозрение в хората дали водата от сондажа е безвредна за пиянство.


Тествайте водата от подземни източници
„ Питейна “ е терминът, употребен за изложение на вода, която е безвредна за пиянство. Водата от сондажите нормално е годна за пиянство, само че наложително би трябвало първо да се тества. Винаги е по-добре да сте сигурни и да сте в сигурност, в сравнение с навредите на здравето си. Тъй като водата е от натурален източник, тя може да съдържа прекалено много желязо, магнезий или калций, както и други минерали и бактерии, които могат да бъдат рискови или даже рискови в огромни количества. Поредица проучвания могат сполучливо да подсигуряват, че вашият сондаж се придържа към наредбите за частно водоснабдяване.
Как се третира водата от сондажите?
Има налични филтри и филтърни системи, които могат да се употребяват за понижаване на равнището на минерали във водата, както и за пречистване на всевъзможни утайки, като пясък или трошляк. В допълнение, някои химикали могат да се употребяват за отнасяне на равнищата на избрани минерали, с цел да се подсигурява, че водата е безвредна за пиянство. Ако pH на е прекомерно високо или ниско, тогава могат да се употребяват химикали за отнасяне на равнището, преди водата да доближи вашите кранове. При отнасяне на някои бактерии може да се употребява UV светлина за стерилизиране.
Кога е редно да се тества водата?
Водата би трябвало да се изследва постоянно, с цел да се подсигурява, че няма обилни промени в качеството и. Регулярното годишно тестване би трябвало да е задоволително, с цел да установите съществуването непотребни минерали или бактерии, насъбрани в кладенеца. Въпреки това, в случай че забележите странна миризма или усет, тогава би трябвало да изследвате по-често, защото това може да значи, че съставът на вашата сондажна вода се е трансформирал. Ако от водата пият възрастни хора или деца, тогава водата би трябвало да се тества два пъти годишно.

Ако наоколо до вашия парцел се правят строителни действия и се употребяват материали от химичен темперамент, още веднъж е редно да проверявате качеството на водата по-често. Повечето компании, които вършат, правят още проучвания и предварителни изследвания
Не копайте кладенци сами
Създаването на самостоятелен източник на питейна вода е добра инвестиция, само че изисква нужното време и изследвания. Доверявайте се единствено на одобрени в сферата експерти, които разполагат с нужната техника, с която да локализират подземните водни тела, а по-късно да ги доближат сполучливо.

Не се опитвайте да си извършите самоделен бунар. Шансът да не копаете на оптималното място е доста огромен. Освен това, хората със самоделни кладенци пропущат да изследват водата си и не е ясно с какъв състав е тя.

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР