Има много причини хората да качват видео съдържание в YouTube,

...
Има много причини хората да качват видео съдържание в YouTube,
Коментари Харесай

Става по-трудно да се правят пари от YouTube

Има доста аргументи хората да качват видео наличие в YouTube, само че от ден на ден една от тях бе вярата, че ще завоюват пари - посредством партньорската стратегия на сайта (Partner Program). Това разяснява в уеб страницата Entrepreneur.com Матю Хъмфрис. 

По принцип, основателите на онлайн видео в YouTube могат да печелят пари посредством рекламите, които се демонстрират, до момента в който тече тяхното видео, напомня той. Възвръщаемостта може да е дребна, само че до момента в който YouTube каналът се снабдява с повече известност, приходите устойчиво нарастват. 

YouTube обаче в този момент трансформира разпоредбите, с което прави монетаризацията по-трудна.

Ка беше досега?

Досега, с цел да се причисли към програмата Partner Program на YouTube, един канал трябваше да реализира единствено 10 000 обществени прегледа. От в този момент нататък всички канали ще би трябвало да имат 4000 часа гледано време в границите на 12-месечен интервал и минимум 1000 клиента , с цел да влизат в партньрската стратегия за облага. YouTube счита, че това е вярната преграда да се подсигури същински известните и забавни създатели да печелят от творчеството си. 

YouTube изяснява в обява в блог, че разпоредбите се трансформират, " с цел да можем да предотвратим неприятни играчи да вредят на вдъхновяващите и истински създатели ". Това ще стане посредством промяната на условията за монетаризация, тъй като от YouTube считат, че " спамъри, имитатори " и други неприятни страни нараняват екосистемата му или се възползват от хубавото авторско видео наличие. 

Вече съществуващите канали не са изключени от правилото, YouTube им предлага 30-дневен гратисен интервал.

Новите правила ще бъдат приложени на всички канали на 20 февруари 2018 година и всеки канал, който се радва на облага, само че не дава отговор на тях, ще бъде отхвърлен от програмата. 

YouTube счита, че това ще промени обстановката за доста съществуващи канали, само че показва, че множеството от тях не вършат повече от 100 $ облага годишно, 90% от тях не вършат даже 2,50 $ месечно. 

И до момента в който става по-трудно да се вършат пари от YouTube, сумата, която се печели, се усилва. През 2017 година броят канали, които са правили по шестцифрени облаги годишно, е повишен с 40% спрямо 2016 г. 

Мярката е поредна от страна на YouTube, с цел да приложи повече надзор над вида наличие, което се разгласява в него. Рекламодатели по-рано напуснаха платформата след няколко случая с проявление на експлоататорско видео, качено единствено с цел да се печели. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР