Има много истории за загадъчно изчезнали хора. Някои от тях

...
Има много истории за загадъчно изчезнали хора. Някои от тях
Коментари Харесай

Момче изчезна мистериозно, оставайки още по-тайнствена СНИМКА след себе си

Има доста истории за загадъчно изчезнали хора. Някои от тях (щастливците) съумяват да се върнат "оттам ", само че не са малко и тези, които даже и след години на търсене не са открити.

При това някои от изчезналите хора оставят въпреки всичко някакви следи, а други - нищо.

12-годишният американец Джаред Негрете изчезва през юли 1991 година. Минават съвсем 29 години, тази загадка по този начин и не е разбулена.
Джаред дружно с другари (около 15 души) потегля в съдбовния ден да покорява връх в народен парк, който се намира покрай град Сан Бернандино (Южна Калифорния). Нищо не предвещава нещастието, поход като поход, още повече е лято.

В един миг обаче Негрете изостава от приятелите си - това се случва на към 400 метра от върха. Водачът на бойскаутите, по-възрастно момче, забелязвайки това, се връща за Джаред, само че... от него няма и диря на пътеката.

Участниците в похода се пробват да намерят приятеля със лични сили, само че те са безполезни. Тогава командирът търси помощ от спасителите.


Две седмици съвсем три хиляди професионални спасители и доброволци търсят изчезналото момче, претърсвайки 50 квадратни благи, както се споделя, надали не с лупа.

В края на краищата, открити са следи от маратонките на Джаред, а по-късно и негов фотоапарат с 12 фотоси. Това е всичко, което е открито от момчето.

Забележителна е една от фотосите (останалите са просто красиви пейзажи). Въпросната фотография е последна и на нея е запечатан самият Джаред.
Снимката е направена към този момент през нощта благодарение на мълния, през днешния ден тя може да бъде наречена слефи, тъй като Джаред заради някаква незнайна причина се е снимал самичък.

При това някак си неумело - вижда се единствено част от лицето му.

Трудно е да си представим, че останал самичък в планините, през нощта Джаред просто се е лигавил, правейки си селфита.

Той е желал да каже нещо или да каже нещо с тази фотография, уверени са откривателите. Но какво, си остава загадка, тъй като с изключение на лицето му на фотографията не се вижда нищо друго.


Момчето или най-малко неговите остатъци по този начин и не са открити. Има няколко версии за случилото се:
Джаред е паднал от канара, само че за какво не е останала никаква диря от тази трагедия; той е бил отмъкнат от диви зверове, да кажем мечка или дива котка, само че ловците споделят, че това е малко евентуално през летния период; момчето е отвлечено от извънземни, или просто е "пропаднало " в друго измерение.
Но даже и най-фантастичните теории повдигат редица въпроси. Например, за какво Джаред внезапно е изостанал и даже се е отклонил от пътеката. Защо той не е бил открит от спасителите още в същия ден? Те, апропо, са претърсвали региона даже и през нощта.

Защо на фотографията момчето е без очилата си, които той в никакъв случай не е свалял? Ако Негрете "е пропаднал " в друго измерение, по какъв начин и за какво в нашия свят се е върнал неговия фотоапарат, тъй като той е бил открит в околност, която съгласно спасителите е била претърсвана надали не милиметър по милиметър още в първия ден на изгубването.

Отговори няма, естествено, няма и да има. А може би това момче, което през днешния ден би било на към 40 години, е живо, единствено дето се намира в друга действителност?
Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР