Има много хора у нас, които са далеч по-затруднени, но

...
Има много хора у нас, които са далеч по-затруднени, но
Коментари Харесай

Зайкова: Инфлацията изяжда държавната помощ

„ Има доста хора у нас, които са надалеч по-затруднени, само че са без камиони като превозвачите. Има условия, които ни водят до мисълта, че настояванията им не са единствено стопански “, сподели някогашният министър на стопанската система Лидия Шулева в предаването „ Тази заран “ по БТВ.

По думите ѝ Европейска комисия не позволява понижение на акциза на горивата, защото България има най-ниския данък.

„ Всички стопански ограничения не трябва да се раздават на калпак. Такава отстъпка би била добра за човек с 20-годишна кола, който едвам свързва двата края. Трябва да е ясно кои групи се подкрепят “, сподели Шулева.

Според Мика Зайкова една от хубавите стопански ограничения на държавното управление е качването на тавана за регистрация на Данък добавена стойност от 50 на 100 хиляди лв..

„ Кредитите се оскъпяват. Колкото и Кристин Лагард да се мъчеше да не покачва главния лихвен %, събитията ще я принудят да го направи. Хората към този момент са задоволително задлъжнели, тъй като това, с което страната им оказва помощ, е изядено от инфлацията “, сподели Зайкова.

Според нея намаляването на Данък добавена стойност на обособени артикули не носи кой знае каква изгода за потребителя, а за този, който доставя стоките. „ Не намаляването на Данък добавена стойност, а повдигането на тавана е значимо “, сподели още тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР