Има много хора, които желаят да почиват на къмпинг в

...
Има много хора, които желаят да почиват на къмпинг в
Коментари Харесай

Ангелкова предлага улеснения за изграждането на къмпинги

Има доста хора, които желаят да почиват на къмпинг в България, само че с цел да имат тази опция е нужна смяна в Закона за устройство на територията. Това разяснява пред " Дарик " радио министърът на туризма Николина Ангелкова.

Според сегашните разпореждания в Закона за устройство на територията за построяването на къмпинг важат същите правила, както за хотел, по тази причина, по думите на министъра, процедурата би трябвало оптимално да се облекчи.

В същото време тя акцентира, че са нужни ясни правила, а съществуването на тоалетни, ток и вода е наложително.

Идната седмица министърът чака да е подготвен правно-икономическият разбор на статута на " Слънчев бряг " АД. въз основа на него ще се взема решение ориста на сдружението, в което страната взе участие със 75%, само че частни миноритарни акционери имат блокираща квота. Ангелкова уточни, че би трябвало да се реши какъв брой ще коства на страната изкупуването на частните дялове и кой ще заплати сметката. Трябва да се реши и дали възможното прекачване на сдружението към община Несебър ще значи по-добро ръководство, уточни тя.

Ангелкова заяви, че през тази година приходите на страната от концесии и наеми на плажове ще доближат 18-20 млн. лева при към 13 млн. лева през предходната.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР