Има много чуждестранни наемници в химическия завод Азот в Северодонецк,

...
Има много чуждестранни наемници в химическия завод Азот в Северодонецк,
Коментари Харесай

Жени, напуснали Азот, разказаха за чуждестранните наемници в завода

Има доста задгранични наемници в химическия цех " Азот " в Северодонецк, който е държан от украински бойци. Това оповестиха за РИА Новости дами, съумели да излязат от бомбоубежището на завода.

Анна и нейната снаха Алина и децата им прекараха много време в бомбоубежището на Азот - два месеца. През цялото това време в завода ѝ вършиха усещане многочислените задгранични бойци. Не знае тъкмо какъв брой са били, не си спомня, само че са били много. По думите ѝ те си говорели най-вече на британски и други непознати езици, които тя неразбирала, написа Лента.ру.



Жената също по този начин си спомня, че задгранични и украински бойци не са разрешили на цивилните, които са били най-вече дами и деца, да изоставен краткотрайния подслон, тъй като сякаш „ на открито било рисково, ставало някакво пречистване “, а също по този начин не пускаха и роднините ѝ в завода. Не са позволили брачният партньор ѝ и други родственици мъже.

Анна и Алина са съумели да излязат от завода на 10 юни, когато вниманието на бойците към този момент е било привлечено към други предпочитани цели - в този момент те са ситуирани в прилежащото село Нова Астрахан.

По-рано възрастен мъж, който напусна завода " Азот " през филантропичния кулоар, описа в детайли за обстановката в окупираното дружество. Според очевидеца на арестуваните цивилни в завода нищо не е казано за зеления кулоар. Възрастният мъж отказал да се върне в " Азот ", с цел да осведоми останалите за зеления кулоар.

Властите в Луганск считат, че минимум 500 цивилни към момента се намират вътре в завода. Твърди се, че се употребяват като човешки щит.

Източник: Лента.ру






Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР