Има министри, няма власт. Всеки член на кабинета спасява собствената

...
Има министри, няма власт. Всеки член на кабинета спасява собствената
Коментари Харесай

Карадайъ: Няма власт, всеки от кабинета спасява собствената си кожа

" Има министри, няма власт. Всеки член на кабинета избавя личната си кожа. " Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. В декларация от името на Движението, той прикани президентът да приложи Конституцията, като се съобрази с решение 20 от 1990 година и час по-скоро да насрочи парламентарни избори.

" Изходът е един - неотложно разформироване на Народно събрание и предсрочи избори наесен, а не с болшевишки приойми от времето на Виденов да задържат властта. Дори и четворната болшевишка коалиция да излъчи държавно управление, неговият живот ще е 6 месеца ", предвижда той. И добави, че тогава, с рухването си, те ще хвърлят страната в невиждана беднотия, само че и в бездната на омразата, отмъщението и реваншизма.

Преговорите за кабинет изкуствено се протакат, с цел да се одобряват нови репресивни органи преди изборите. За всички е ясна новата роля на Бойко Рашков и чия бухалка ще бъде в КПКОНПИ, още веднъж в нарушаване на Конституцията и законите, настоя водачът на Движение за права и свободи. И повтори тезата си, че Народно събрание е изчерпано от наличие, тъй като вместо да взема решение проблемите на хората и бизнеса във фокуса му е " завземане на репресивните органи на страната за персонална изгода на изборите ".

" За вас чест и достолепие са мръсни думи. Единственото, което има значение са офшорките ви, банковите ви сметки и покупко-продажбите. С тези нови полезности на смяната направихте Бъгария не по-богата, а я загробихте с милиарди задължения и неустойки ", обърна се Карадайъ към ръководещите.

И напомни, че 4 месеца Кирил Петков гневно е защитавал скандалия меморандум с Gemcorp, с цел да го анулира за една нощ с претекст " да бъде свалена тематиката от публичното внимание ". Обещаните от Петков и Асен Василев доказателства по отношение на Пеевски по този начин и не се появили, а през вчерашния ден шеф на банка даже е отпровергал техните неистини.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР