Има места по света, които е по-добре да гледате само

...
Има места по света, които е по-добре да гледате само
Коментари Харесай

Десетте най-опасни води по света

Има места по света, които е по-добре да гледате единствено на фотография. В тези води не трябва да плувате, защото е доста рисково или е изцяло невероятно. Ето кои са те:

1. Голямата синя дупка в Белиз (на фотографията горе)

Там се образува нещо като центрофуга - голям ураган, който повлича всичко от повърхността, а по-късно приливите го изхвърлят с големи водни кули. Въпреки това, към момента има доста хора, които желаят да видят от близко тази дупка. Самият Жак Кусто назовава мястото едно от най-хубавите места за гмуркане на Земята. Внимавайте да не пристигна отлива...

 Снимка 304097

2. Езерото " Кладенецът Якоб " в Тексас е естествена дупка в земята. Кристално чистата вода е едно от най-опасните места за гмуркане в света. На дъното на " Якоб " има няколко входа към голяма мрежа от пещери, от които мнозина не са се върнали.

 Снимка 304099

3. Езереото Мичиган е нещо като Бермудския триъгълник 2, тъй като над него се е случила една от най-ужасните произшествия в Северна Америка. Загадката настрани, само че езерото е същински рисково, защото ненадейно образува течения, които съгласно някои източници лишават няколко десетки живота всяка година, написа Bright Side.

 Снимка 304100

4. Езерото Натрон в Танзания е едно от най-солените и алкални езера на Земята, покрито със солена кора, която от време на време е оцветена в алено. Температурата на водата доближава 120 ° F (50 ° C) на избрани места, което го прави, дружно с алкалността, съвсем непригодно за живот. Тук живеят единствено три типа риби, приспособени към рисковите условия.

 Снимка 304101

5. Синята дупка в Дахаб. Това е допустимо най-опасното място за гмуркане в света, защото доста гмуркачи са починали в тази дълбока пещера. Опитните водолази обаче споделят, че добре подготвените хора с опит могат да се гмурнат без боязън: повода за гибелта нормално е азотна наркоза или непълен въздушен потенциал при изкачването, което се оказва по-дълго от предстоящото.

 Снимка 304103

6. Езерото " Подкова " (Horseshoe Lake) в Съединени американски щати. Въглеродният диоксид, който излиза от пукнатините на дъното на " Подкова ", е гибелен за всичко. Езерото е причина за гибелта на четирима души, както и на дървета, които порастват на към 100 дка към него. Опасността се вижда на всички места в близост...

 Снимка 304105

7. " Врящото езеро " в Доменикана е планинско езеро, което може да се нагрее до 92 ° С, заради горещи изригвания от недрата на земята. Също по този начин изригванията постоянно са съпроводени с лава. Плуването в езерото е строго неразрешено, даже в случай че на повърхността му няма присъщите мехурчета, тъй като може да заври за секунди.

 Снимка 304106

8. Езерото " Тинто " в Португалия и Испания - Изкопаването на фосили, което се прави в рамките на река Тинто повече от 3 000 години, води до засищане с мед, желязо и тежки метали, като киселинността на водата скача до небето. Въпреки това, даже и в такива условия реката има личната екосистема от бактерии, които окисляват металите и вършат водата блестящо алена.

 Снимка 304107

9. Протокът " Дрейк " - Много айсберги, скорост напразно, достигаща 80 благи в час, мощни течения и неприятна видимост са част от тестванията за корабите, които минават през " Дрейк ". Мястото, където се сливат Тихия и Атлантическия океан се счита за същинско корабно гробище за лодки, които са прекосявали отсам от времето на Магелан до откриването на Панамския канал през 20-и век.

 Снимка 304108

10. Езерото Киву - Това видимо умерено езеро крие смъртоносна заплаха. На дъното му има пластове CO2 в и 55 милиарда кубически метра метан. Дори и най-малкото земетресение може да провокира голяма детонация, способна да изпари над 2 милиона души, живеещи към Киву.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР