Има ли все още секс в града“ пита Кандис Бушнел

...
Има ли все още секс в града“ пита Кандис Бушнел
Коментари Харесай

Нова порция секс в града

„ Има ли към момента секс в града “ пита Кандис Бушнел в новия си провокативен разказ, който официално не е продължение на „ Сексът и градът “, само че през днешния ден, съвсем 20 години по-късно, имаме възприятието, че сме на късна закуска със същите типажи, само че към този момент на междинна възраст.  Това е остроумна, жива и саркастична история за живота след 50, когато децата си отиват (заедно с множеството от естрогена), когато бракът се разклаща и от време на време се разпада, а жените  към този момент не желаят да се приспособяват.  Това е време, когато осъзнават, че такива, каквато са, са безусловно задоволителни. Че това, което носят, е всичко, което е нужно, и това, което са създали, е най-хубавото, което са можели да създадат. И това, което им следва, е премията, която справедливо би трябвало да си подарят – нова независимост, ново начало, нова обич. Защото 60 е новото 40.



Преди повече от 20 години Кандис Бушнел основава културен феномен, когато  в колонките на седмичен вестник разказва с духовитост и брутална искреност живота на „ висока скорост “ в средите на еманципирани градски дами и ексцентрични преуспяващи мъжкари в Манхатън. Тези колонки прерастват в книга – „ Сексът и градът “, а по-късно в паметния тв сериал със същото име.

За миналите години Кандис Бушнел има зад тила си и два кино лентата, две шоу стратегии и седем издадени книги. Омъжва се, взима си куче, живее в страховит апартамент в Манхатън, а годините на срещи в търсене на Подходящия остават надалеч в предишното. Но следва интервал, в който губи майка си, кучето й умира, а бракът й се проваля. След развода си се сблъсква с възрастова дискриминация -  без значение че има нужната сума в сметката си, банката отхвърля да продължи ипотеката й, тъй като е необвързана, сама жена над 50. Кандис замества Манхатън с Кънектикът, където написа три книги, които издателите й отхвърлят да издадат. Тогава й се обажда Тина Браун - именитата редакторка на Vanity Fair и The New Yorker - с концепция за история: какво е да вървиш по срещи след 50 и кои са новите места за запознанства. Бушнел в началото отхвърля, само че след това размисля и приема.  

„ Бях омъжена дълги години и си мислех, че няма още веднъж да ми се наложи да вървя по срещи – споделя към този момент 60-годишната Бушнел в изявление. – Но в случай че преди си бил привързан, съществува доста мощен напън от страна на близки и другари да имаш още веднъж връзка. И аз започнах да се чудя има ли нещо ново в света на срещите. “  Оказва се, че има доста нови неща. Като да вземем за пример приложението за запознанства Tinder. И кутретата – млади мъже, които с възторг преследват по-възрастни дами, даже по-големи от майките им. И лазерна процедура на дамските интимни елементи за възстановяване на половия живот, наречена „ Мона Лиза “, която обаче е мъчителна и съвсем в никакъв случай не се покрива от здравната осигуровка.

Всичко това Бушнел изследва и претърпява дружно с приятелките си Саси, Кити, Куини, Тилда Тия и Мерилин и го включва в новата си книга „ Има ли към момента секс в града “. В нея съчетава автобиографичност с художествена небивалица и трансформира романа в скъп консултант за дамите над 50, когато бракът към този момент не е същият – при някои е разтърсен, а при други се стига до бракоразвод. Пише за сантименталните срещи и видовете мъже, с които излизат зрелите дами. Засяга и някои трогателни аспекти на това, което назовава „ полуда на междинната възраст “: гибел на родител, изолацията след бракоразвод, болката,  че даже и най-страхотните от нас стават невидими и след тях никой не се обръща. Когато тя и нейните приятелки се завръщат към срещите, Бушнел открива, че дамите към момента харчат пари, които нямат, за скъпи кремове и неуместни обувки, с цел да привлекат вниманието на мъже, които не ги заслужават. И наред с новата вълна от влюбващи се младоци в 20-30 години по-възрастни дами, ни среща и с познати, само че попроменени видове, които населяват света на срещите – от изоставените посребрени красавци до 75-годишните свалячи, които не престават да се оглеждат за нещо под 40. „ Градът е огромен, само че не и безконечен. Сексът постоянно е бил там. Но дали сексът е най-важното нещо? “, пита Кандис Бушнел.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР