Има ли тежка манипулация на статистиката за коронавируса в България?

...
Има ли тежка манипулация на статистиката за коронавируса в България?
Коментари Харесай

Общински съветник на БСП София: Пратени са ми над 100 случая със съмнение защо са положителни за коронавирус

Има ли тежка операция на статистиката за ковид в България? Ще бъде ли наказана РЗИ от общински консултант в София, тъй като го е показала за инфектиран, а той не? Отговор на тези въпроси, както и на някои други, Actualno.com потърси в диалог със столичния общински консултант от Българска социалистическа партия Николай Николов.

Николов беше диагностициран като инфектиран с ковид откакто позитивна проба даде някогашния народен представител от Българска социалистическа партия Янаки Стоилов и последва всеобщо тестване в алените редици. Но казусът с Николов закупи доста странни измерения – по негови лични думи, той не е имал никакъв признак. А на всичкото от горната страна, след тестване с PCR в частна лаборатория единствено няколко дни откакто РЗИ го разгласи за инфектиран, излезе, че той не е инфектиран.

С РЗИ ще се забележим в съда – това написахте в формалния си профил във Фейсбук. Какво значи това?
Започнал съм съвещания с юристи, да забележим какви правни ходове и благоприятни условия имам. Вече имам всички нужни документи, резултати и проби.
Какви варианти обсъждате и защо ще съдите РЗИ вероятно?
Първо обсъждаме дали изобщо може да бъдат наказани, тъй като сред четирима юристи има две разнообразни отзиви. Двама споделят, че има обоснована опция PCR пробата да бъде подправено позитивен – казвано било по медиите, можело и да не се изградят антитела, а други са на мнение, че би трябвало да има потвърждаваща проба на позитивен тест, само че РЗИ публично разгласи, че няма такова нещо и не са длъжни да вършат удостоверение.
Реално има 4-5 съвпадения в моя случай, само че чак подобен късметлия не съм – хем да съм болен без признаци и недоволства, хем сред първия и втория PCR тест, където има 3 дни, да има съвпадане, че може да е бил подправен и хем да съм и човек, който не е построил антитела – прекомерно доста съвпадения.
Ако се стигне до съд, какво обезщетение ще желаете?
Още не сме обсъждали размер – каквото и да е, ще го даря.
Покрай Вашия случай, мислите ли, че има операция на статистиката на инфектираните от ковид в България, която да е толкоз тежка, че да въздейства на цялата картина на епидемията или считате, че такива случаи като Вашия са по-скоро произшествия?
Не единствено мисля, аз съм уверен, че статистиката е манипулирана. Защото откакто излязох в общественото пространство и станах прочут с цялата тази сага към подправеното заразяване, подправения позитивен тест и така нататък, доста хора почнаха да се свързват с мен – с недоволства от РЗИ, че са без признаци и без недоволства биват затворени под 14-дневна карантина без да им дадат публични документи. Тези, които имат опция да си създадат следващ тест в мобилна лаборатория, в частна лаборатория, се оказват като в моя случай – негативни. Това мога да кажа, че към този момент са над 100 случая. Затова премислям да направя някаква група във Фейсбук, която да бъде обобщава за произвола на РЗИ, който вършат по отношение на пандемията и по отношение на COVID-19. Пращат ми на персонални известия проби, питат ме какво да вършат – над 100 случая и за разлика от мен това са семейства.
Всичките случаи ли са подкрепени писмено – показани ли са резултатите от негативния им тест, в случай че друг от РЗИ, който е позитивен?
Не всичките, само че множеството са си правили проби. Казвам не всичките, тъй като да вземем за пример четиричленно семейство от Враца се свърза с мен – там от детската градина им споделят, че двете деца са заболели. Оставят ги под 14-дневна карантина, а майката и бащата гледат след 4-5 дни, че на децата нищо им няма. Но тъй като един тест в частна лаборатория коства 160 лева (с идването на мобилен екип на място), а те би трябвало да създадат 4 теста и то по 2 пъти според наредбата на здравния министър, където се споделя, че би трябвало да имаш 2 поредни негативни PCR теста, те би трябвало да платят близо 1300 лева, с цел да потвърдят, че РЗИ са им объркали теста. И споделят, че нямат тази финансова опция – по тази причина ще изкараме 14-дневната карантина.
Точно по тази причина желая тези хора да ги събера във Фейсбук група, с цел да може достъп да имат и всички медии – сега те ми пращат случаите си на персонални известия.
Още: " Как влизаш в статистиката за ковид - пояснение от Щаба (ВИДЕО) "

Какво мислите за сегашните ограничения на държавното управление за ковид – кои са съответни и кои бихте трансформирал мигновено?
За страдание това, което виждам, е, че безусловно всичко се въздейства от бизнеса и от парите. Давам съответен образец – виждате, че Европейското състезание по футбол се анулира, Олимпиадата се анулира, стадионите са затворени без аудитория, единствено в България за Купата на България позволиха 12 000 души един до различен, тъй като това са 12 000 билета, които трябваше да бъдат продадени. Виждате и с нощните заведения – затварят нощните заведения, излизат на митинг идващия ден, отново отварят нощните заведения. Общо взето ограниченията са доста странни и се нагласят единствено бизнес ползите.
Интервю на Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР