Има ли почва зеления сертификат в квартал Изток в Кюстендил?

...
Има ли почва зеления сертификат в квартал Изток в Кюстендил?
Коментари Харесай

Жена от квартал Изток в Кюстендил: Едно момче се ваксинира и слага една лампа на ръката и светна

Има ли почва зеления документ в квартал " Изток " в Кюстендил? Градът е в тъмночервената зона, а кварталът при първата вълна на пандемията беше затворен с КПП-та. На фона на високата заболеваемост - по какъв начин хората там посрещат влезлите в действие нови ограничения? Екип на NOVA ревизира и непосредствено се сблъсква с цялостното съмнение към имунизациите,  документите, имунитета и изобщо към здравната система.

„ Това е задачата – да могат да убиват хората. Докъде се разбра, че самолетите пръскат вирус, в този момент имунизациите са от същото разстояние. С имунизациите желаят да ни убиват. Казват, в случай че не е имунизацията – сиреч ти си болен. Като ме гледате –здрав съм, а имунизацията като ми я бият, най-вече, оптимално приказваме, един месец и ме ликвидира, както съм здрав и прав ”, счита гражданин на квартала. Доводите му обаче дочу някогашния кмет на квартала Арсо Илиев. Той се приближи и първо ни сподели, че е имунизиран.

А по-късно сред съкварталците стартира спор на тематика „ за ” или „ срещу ” имунизациите и документите. Подобни разногласия в квартала обаче са необичайност. Защото съперниците на имунизациите са доста повече от последователите им. Поради тази причина всеобщо е и недоволството от въвеждането на зелени документи.

„ Плаши ме, че ще има апетит, ще има бедност, щом не ни пускат по магазините. Как ще вървиме да пазарим. Щом не ни пускат по огромните магазини, няма да пазарим. Ще си седиме и дома и ще ядеме изсъхнал самун ”, счита друга жителка на квартал „ Изток ”.

Със документи съвсем никой в квартала не мисли да се снабдява. Нито посредством ваксина, нито посредством тест. Евентуалните инспекции не стряскат никого.  Според хора в квартала имунизациите причинявали аномалии. Разбрали го от разкази на свои познати. 

„ Едно момченце си направило ваксина тук и слагал една лампа, и светеше. Да. Честно ти споделям. Там, където му е имунизацията – свети. Има някакви далаверки ” , споделя друга жена. В квартала са изгубили всякакво доверие и в лечебните заведения. Квартал „ Изток ” един път към този момент беше под цялостна карантина. Сега, когато Кюстендил е една от областите в тъмочервената коронавирус зона, заболеваемостта измежду хората там още веднъж е висока.
--> --> --> -->
КоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди Напиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР