Има ли жена, която от малка да не си мечтае

...
Има ли жена, която от малка да не си мечтае
Коментари Харесай

И Холивуд от миналия век си има своите принц Хари и Меган Маркъл

Има ли жена, която от дребна да не си мечтае да стане принцеса?

Животът на Меган Маркъл е като че ли сюжет от актуален филм на Дисни. Тя е първата американка, и то от смесена раса, която става част от английското кралско семейство. А като прибавим и обстоятелството, че членовете му с години са избягвали бракове с разведени, каквато е по-голямата от брачна половинка си Маркъл, бракът ѝ с Хари си е гражданска война.

Тя обаче не е първата холивудска жена, която се омъжва за принц и се отхвърля от кариерата си. Има една ослепително красива и надарена дама, която дръзва да вземе същото тежко решение преди повече от 50 години.

 грейс кели монако Getty

Днес ще ви разкажем за любовта сред Грейс Кели и принца на Монако. Погледнато в профил, сходна история може да звучи като приказка, само че поотрасналите от нас знаят, че тя не се свършва със сватбените камбани и заживяването в замък, а в противен случай – сложното идва по-късно.

Грейс Кели е американска актриса, модел и принцеса на Монако, известна с филмовите си функции и театрални изяви през 50-те. Участва в 11 холивудски блокбастъра и, макар триумфите си, се отдръпва от киното на 26-годишна възраст, с цел да се омъжи за принц Рение.

И до момента в който Меган Маркъл персонално взима решението да не се снима повече, принцесата на Монако се сблъсква с обществено отрицание, когато ѝ оферират роля, откакто към този момент е омъжена. Но тук май избързахме и би трябвало да стартираме изначало.
Велики мисли от Грейс Кели 7 фотоси  Велики мисли от Грейс Кели  Велики мисли от Грейс Кели  Велики мисли от Грейс Кели  Велики мисли от Грейс Кели
И двамата претърпяват щастливата кулминационна точка на живота си, когато се срещат за първи път - той се възкачва на престола на 9 май 1949-та на 26-годишна възраст, а тя печели премията на Филмовата академия на Съединени американски щати за най-хубава актриса.

Всичко стартира от една инцидентна среща във френски трен. Годината е 1955-та. Някои от най-големите имена в историята на киното пътуват от Париж до Кан за огромния кино фестивал, който се трансформира в обичайно годишно събитие от 1946-та насам. Сред тях са двукратната носителка на "Оскар " Оливия де Хавиланд и брачният партньор ѝ, редакторът на списанието Paris Match.

Когато схващат с кого пътуват в един първокласен трен, концепцията да съберат Грейс Кели и принца на Монако идва напълно естествено и е посрещната с огромен възторг от всички. Така актрисата открива колежката си, с цел да ѝ насочи съдбовно предложение. Бъдещата принцеса на Монако е сдържана и възпитана:

"Тя незабавно се съгласи, само че с ангажимента, че първо би трябвало да получи позволение от спонсорите ѝ, които обезпечават пътуването до Кан ", споделя Хавиланд.

 грейс кели монако Getty

Влакът идва в Кан в четвъртък, а срещата е планувана за 4 следобяд на другия ден в двореца на Рение. Грейс отхвърля - има значим професионален ангажимент в 5:30 часа. Журналистът насочва второ предложение - дано е 3. Грейс приема. И този 1 час разлика трансформира вечно актуалната поп просвета.

Е, нещата като че ли не престават да се объркват. Сутринта актрисата влиза под душа и по-късно осъзнава, че в града няма ток. Косата ѝ е мокра, облеклата ѝ не са изгладени, а положителното ѝ въодушевление - в предишното. Все отново съумява някак да се оправи със обстановката - прибира косата си в елегантна прическа и облича вчерашната рокля от коприна с флорални претекстове. Не може да употребява асансьор, по тази причина се устремява по стълбите, пробвайки се да избяга от папарашките любопитни погледи.

Оказва се, че неприятният шанс очевидно има желание да я съпътства през целия ден. По пътя към двореца Грейс попада в леко пътнотранспортно произшествие. Докато идва в дома му, принцът към този момент го няма.

За благополучие, Рение намира метод да се види с Грейс малко преди да се върне назад. Кани я на разходка в персоналния му зоопарк. Срещата им е отразена от списание Paris Match.

 грейс кели монако Getty

Така и не излиза наяве какво се случва директно след първата им среща. Тъй като и двамата са извънредно известни персони, хипотези и догадки не липсват. Нека не забравяме и обстоятелството, че по това време Грейс Кели е сгодена за дизайнера Олег Казини.

Какви ли не теории изпълват жълтите колонки, само че в последна сметка дейностите им приказват по-добре от думите - принцът пътува до Филаделфия, с цел да прекара Коледа с нейното семейство, а тя го посещава в двореца му в Монте Карло.

Според някои сърцето ѝ към момента принадлежи на Казини, а решението ѝ да избере кралската персона за собствен брачен партньор е вследствие на огромно обществено и фамилно напрежение. Преди да напусне дома си и да излети за Монако, актрисата дава конференция:

"Мисля, че бракът е добра причина за едно момиче да напусне дома си. Това е нещо огромно. Не мога да го обясня. "

 грейс кели монако Getty

Разбира се, сватбата на принца и актрисата е грандиозна, а филмите на Дисни могат да ни дадат единствено бегла визия:

"Майка ми разказваше, че сватбата е била прелестна, а думата "щастие " не стига, с цел да опише претърпяното. Баща ми беше на същото мнение. Това събитие остави дълготраен отпечатък върху хората в Монако и по целия свят. Историята им продължава да вълнува мнозина и до през днешния ден, а това е нещо впечатляващо. "

- принц Албер, наследник на Грейс Кели и Рение

За огромна тъга на Грейс Кели нейните филми са неразрешени в Монако. А когато получава покана от Хичкок да взе участие във кино лентата „ Марни “ през 1962 година, под натиска на публичното мнение тя е принудена да отхвърли предлагането.

Така актрисата се отхвърля от филмовата кариера и се посвещава на кралските отговорности и развъждането на три деца - Каролин, Албер и Стефани. Признава, че хората в Монако живеят по-спокойно и нехайно, макар че таблоидният медиен интерес към нея е неотслабващ:

"Ако всичко изписано е правилно, би трябвало да имам 52 деца, бременността ми е продължавала с години, а със брачна половинка ми сме непрекъснато в развой на бракоразвод. Всичко това обаче не би трябвало да ни дава мотиви за терзание. Ние сме обществени фигури и това е нещо обикновено. "

 грейс кели монако Getty

Историята на Грейс звучи като приказка, само че в действителност тя е въплъщение на птичката, затворена в златната клетка. Тя съумява да сбъдне фантазията на всички дами по света, само че с огромни последици.

Ние имаме вяра, че ориста си знае работата и когато получиш нещо толкоз огромно от нея, наложително ще ти се вземе нещо, което не си подозирал, че ти е трябвало. Затова дано ценим всяко малко благополучие, което ни сервира ориста, и да мечтаем самоуверено и отговорно.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР