Има ли други съставки, които може да увредят нашето здраве?Само

...
Има ли други съставки, които може да увредят нашето здраве?Само
Коментари Харесай

До каква степен е вреден натамицина в маслото, което консумираме?


Има ли други съставки, които може да увредят нашето здраве?

Само при две от 10 български марки масло не са открити нарушавания при тест на наличието им, при останалите осем са открити проблеми. Инициативата беше на " Активни консуматори ", предава Нова тв. 

Ето по какъв начин наподобяват данните от проучването: противогъбичен препарат в три от марките. Става дума за натамицин – срещу гъбички и плесени. В други три марки има немлечни мазнини, макар че продуктите не са обозначени като „ имитиращи ”.

Две търговски марки са написали на етикетите доста по-високо количество мазнини в маслото си, в сравнение с е вложено действително.

Какви рискове за здравето ни следват от това?  

„ За страдание не установихме усъвършенстване в съставките на маслото от предходното ни проучване през 2015 година. Много се надявах, че тези растителни мазнини към този момент няма да ги има в маслото. Оказа се, обаче, че те още веднъж са тук. Най-новото нарушаване е влагането в маслото на натамицин, който като се изключи че е химикал, е и алерген. Той е позволен единствено за незадълбочено потребление, тъй като се употребява срещу появяването на мухъл върху продуктите ”, разяснява в студиото на „ Събуди се ” Богомил Николов от Асоциация „ Активни консуматори ”.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР