Има ли авторитет премиерът Бойко Борисов сред европейците? Отговор на

...
Има ли авторитет премиерът Бойко Борисов сред европейците? Отговор на
Коментари Харесай

Новаков каза има ли Борисов авторитет в Европа

Има ли престиж министър председателят Бойко Борисов измежду европейците? Отговор на този въпрос даде евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков в предаването „ Беновска пита ” на Канал 3.

„ Не бих споделил, че Борисов е изгубил престиж пред европейците. По-скоро желанието на повече хора да го показват по този начин е пресилено ”, разяснява Новаков. И добави: „ Един ден си поисквам да имам самочувствието на тези хора, които си разрешават да приказват от името на бундесканцлера, на президента на Франция и т. н. И Вебер, и Туск постоянно са заявявали поддръжката си към българското държавно управление и Борисов. “. Повод за коментара на Новаков бяха спекулациите, че европейските водачи са почнали да отдръпват поддръжката си към българския министър-председател.

Европейската комисия продължава мониторинга на правосъдната система в България, само че не под формата, която бе до в този момент, а като част от проекта всички страни-членки да бъдат подложени на годишен мониторинг, разяснява още Новаков. Според него „ от една страна Европейска комисия разгласи, че против България повече мониторинг няма да има, само че официално механизмът не е изнемощял ”. Не би следвало да получим отчет във типа, в който сме го получавали в предишното. Ще получим подобен, какъвто ще получи всяка една друга страна-членка на Европейски Съюз, сподели Новаков.

Като координатор на ГЕРБ за Пиринския край Андрей Новаков разяснява и обстановката в Благоевград, където някогашният кмет от партията на Борисов Атанас Камбитов мина към Цветан Цветанов. Ако до момента ГЕРБ трябваше да се оправя със 114 партии в страната, в този момент те просто стават 115, сбит бе Новаков, който добави, че почита всичките си някогашни съпартийци.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР