Има какво да покажем относно въоръжение, трябва да вярваме на

...
Има какво да покажем относно въоръжение, трябва да вярваме на
Коментари Харесай

Военният министър: Трябва да вярваме на Българската армия

" Има какво да покажем по отношение на въоръжение, би трябвало да имаме вяра на Българската войска и да ѝ оказваме помощ. България има задоволително запас да ремонтира украинска военна техника. Има разделяне в българското общество по отношение на военната помощ за Украйна ", съобщи в празничното издание на " Денят стартира " на 6 май министърът на защитата Драгомир Заков. Според него общественият спор по тематиката крие риск за националната ни сигурност.

" НАТО е гарантът за нашата сигурност и териториалната ни целокупност. България от доста е жертва на хибридна война, която се печели не с оръжия, а с осведоменост. Има дезинформация, няма директна военна опасност, само че има съществени опасности ", добави военният министър.

Според него е значима роля на службите, страната и въоръжените сили да минимизират тези опасности.

" Всява се боязън, че войната може да излезе в необятен набор в Европа и района, задача на организация като НАТО е да предотврати сходен сюжет. Дипломацията е опцията, която би трябвало да се следва, а не войната ", разясни Драгомир Заков.

Той посочи, че задачата е интензивен ритъм на рационализация на армията, взаимно с нашите съдружници, както и законодателни промени.

По думите на Драгомир Заков няма церемониал тази година, тъй като сега Българската войска извършва доста задания по цялата територия на страната - оказва помощ на Министерство на вътрешните работи по границата по отношение на бежанския напън от Украйна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР