Има истории, които остават завинаги с отворен край и отговорът

...
Има истории, които остават завинаги с отворен край и отговорът
Коментари Харесай

Повече от 20 години, полицията търси убиеца на ДжонБенет Рамзи

Има истории, които остават вечно с отворен край и отговорът продължава да остава някъде там, най-вероятно прикрит пред погледа на всички. Случаят на ДжонБенет Рамзи е тъкмо подобен и повече от 20 години остава без отговор. Момичето е от тези деца, които вървят на състезания за хубост и бързо печели вниманието на публиката, като по мнението на съдиите е, че същата ще успее да завоюва доста реклами и чака блестящо кино бъдеще.

Родена е в Бълдър, Колорадо и на 26 декември 1996 година е открита мъртва в дома си. Едно цяло десетилетие ще се търси причинителя на това закононарушение, полицията ще стартира да събира ДНК материал през 2008 година и единственото, което съумява да бъде намерено е, че нито един човек от фамилията не е забъркан в убийството. През 2016 година стартира ново тестване, което се пробва да раздели ДНК пробите, смесели се в първото проучване. До този миг още няма информация за причинителя на убийството, а самият случай е задоволително вцепеняващ и повдига доста въпроси.

ДжонБенет Рамзи е кръстена на майка си и татко си, цялото ѝ име е ДжонБенет Патрисия Рамзи, родена е на 6 август 1990 година Тя е по-малкото от две деца в фамилията. Още от дребна е център на внимание и печели вниманието на хората към себе си. До 6 години е спечелила няколко състезанието за хубост, съумяла е да завоюва с невероятна руса коса и доста нежна усмивка.

Баща ѝ е милионер, до момента в който майката също е някогашна кралица на хубостта и се пробва да съобщи щафетата на щерка си. Семейството живее изключително първокласно и се радва на всички екстри, които могат да се купят с пари. Едва ли има нещо, което може да обърка проектите, най-малко в оня миг.

На сутринта на 26 декември 1996 година Патси се обажда в полицията, откакто открива писмо от три страници, в които се желае откуп от 118 хиляди $ за безопаностното връщане на щерка им. Тялото на момичето е намерено следобяд, в мазето на дома им. Черепът ѝ е засегнат, момичето е било изнасилено, а по-късно е било душено с гарета. Според правосъдния доктор, формалната причина за гибелта е задушаване, съпроводено с мозъчна контузия.

Лекарите са безапелационни, че става въпрос за ликвидиране и с това завършват техните знания. Разследването на закононарушението ще накара цялата полиция в града да настръхне. Медиите надушват кръв и бързо популяризират историята, проблемите пораждат незабавно. Според един от инспекторите, служителите на реда са разрешили на бащата да реалокира тялото от мазето, до момента в който майката е разпитана в наличието на бащата. В идващите четири години няма никакви следи. Никой не може да разбере какво се е случило. Обществото гледа родителите като отговорни за случилото се и всеки идващ репортаж повдига нови въпроси.

През 1999 година фамилията е извикано в съда, с цел да се търси отговорност и връзка с убийството на щерка им. Местният прокурор взема решение, че няма да повдига обвинявания, защото няма задоволително доказателства. След известно време целият случай пропада и проверяващите остават още веднъж без никаква диря. Семейството се мести в Атланта, с цел да се скрие от любопитните погледи, което води до идващите проблеми. През 2001 година са пуснати и записките им, в която се споделя, че двойката е боготворяла щерка си и не е имала никакво желание да трансформира своите хрумвания. За страдание Патси умира на 49-годишна възраст от рак, до момента в който Джон губи всички фамилни пари в края на 90-те години.

Легендата не свършва до тук, мнозина търсят информация и най-после се оказва, че през 2016 година се появява братът, който приключва своята 20-годишна самоцензура и проговаря. Той дава и някои нови направления по отношение на случая. Полицията работи върху няколко версии, едната е, че фамилията е направило убийството, втората е, че някой прочут е съумял да влезе в дома и да извърши въпросното закононарушение, само че на финала се оказва, че няма нито една рационална версия. По думите на проверяващи органи в предаване на CBS, единствената версия, която може да се случи, е тази, в която брат ѝ Бърк я гони по стълбите и я удря с фенерче по главата, само че без желанието да я убива.

Разследващите считат, че казусът е случай, само че писмото е направено, с цел да се прикрие случилото се. Проблемът е, че никой не приказва за половото принуждение, което се е случило. Бърк по-късно завежда дело против малкия екран.

Във времето има няколко души, които признават за убийството, само че версията им също издиша, защото нито един не дава детайлна информация и не може да начертае самото действие. На финалът даже медията е принудена да се извини за натиска, който показва към делото и ясно демонстрира, че не е имала право да насочва следствието и публичното мнение в неверна посока. Клеветите са толкоз доста, че на финала фамилията просто се разгражда пред погледа на камерите.

Семейството приказва последно през 2021 година и продължава да държи своята вяра, че ще има правдивост. За толкоз време излиза наяве, че в къщата в никакъв случай не се е влизало с щурм, няма даже една счупена брава. Същевременно фамилията дава показания още веднъж и още веднъж, разпитват се поотделно и никой не е чул и не е видял детето да вика за помощ. Годините не престават да текат, само че отговорите се бавят.

Няма и задоволително информация по отношение на направените ДНК експертизи, които с времето просто губят отминалост и най-вероятно няма да доведат до отговор. Историята на ДжонБенет Рамзи е от тези, които остават вечно в архивите.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР