Има идея МВР да закупи скоростни автомобили за контрол по

...
Има идея МВР да закупи скоростни автомобили за контрол по
Коментари Харесай

198 катастрофи и 73 загинали по-малко по пътищата за 2018 г.

Има концепция Министерство на вътрешните работи да закупи скоростни коли за надзор по автомагистралите у нас. Това заяви пред БНР основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов. Пътната сигурност е измежду целите на управлението на министерството и поради това ще бъдат взети и още ограничения добави той.

“Въпреки неприятните данни желая да кажа, че през 2018 година записаните ПТП-та са минус 198, починалите са минус 73, ранените са минус 207 – не е цифрата, която ние чакаме и желаеме да реализираме, само че въпреки всичко с ограниченията, които са предприемани до момента и които считаме да предприемем за в бъдеще има 73 човешки живота, които са избавени. Трябва да затвърдим тази наклонност. Много ограничения сме набелязали “.

„ Въпреки че има нарастване на доверието в Министерство на вътрешните работи, то не е на равнищата, на които на мен би ми се желало да бъде. За да има доверие в чиновниците на Министерство на вътрешните работи, това е един двупосочен развой. Както хората би трябвало да ни имат вяра на нас, по този начин и сътрудниците би трябвало да реагират съответно, бързо на сигнал за осъществено правонарушение. Аз като основен секретар ще се стремя това нещо да се извършва от всички чиновници “, сподели той в изявление за предаването „ Неделя 150 “ на стратегия „ Хоризонт “.

„ Такива дейности са неприемливи за нас. Няма по какъв начин да бъдат толерирани. Тук отново опираме до доверието, няма по какъв начин когато има такива чиновници, да се покачва доверието “, сподели Иванов, разяснявайки последния случай с служители на реда от 4-то РПУ в София, упрекнати за присъединяване в незаконна група.

Ивайло Иванов съобщи също, че “по никакъв метод няма да толерира похищения против служители на реда, които извършват служебните си отговорности “.

„ Няма по какъв начин да не последвам главните цели и цели на Министерството. Знаете, че това са: дейното противопоставяне на битовата престъпност, противодействието на закононарушенията против личността и собствеността на жителите, запазване на публичния ред “.

„ Да не забравяме, че аз наследих поста от министъра на вътрешните работи Младен Маринов и наклонността през последните две години е за ясно понижаване на записаните закононарушения “.

По отношение на набелязаните ограничения против битовата престъпност той разяснява:

„ Това е моят главен приоритет, тъй като, когато жителите не се усещат сигурни, надлежно се понижава и доверието в нас. Ежемесечно отчетите от регионалните дирекции идват при нас, те се проучват, вижда се къде има пропуски и също по този начин се вижда и къде има положителни практики, които се стремим да наложим на всички места “.

Според него съществуването на множеството чиновници не е гаранция за решение на казуса.

“Наличието на полицейски чиновници в обещано обитаемо място не е гаранция, че там не могат да бъдат осъществени закононарушения. И в огромните градове има доста полиция, само че не престават да се правят закононарушения “.

Знаете, че има образувани мобилни екипи от регионалните дирекции, които правят такива визити, настрана се вършат изненадващи полицейски интервенции, разясни Иванов.

Той разяснява още и абсурда с подправените инвалидните пенсии.

„ Разследването продължава, тъй като то не е единствено на едно място, ние се насочихме първо към градовете, където % на инвалидните пенсии е максимален спрямо регионални градове.  Това не е епизодична акция, тя ще продължи, ще обхванем всички области, просто би трябвало да се разбере, че има един финансов запас, който изтича не по направление “.

„ В никакъв случай не можем да приказваме, че има такива групировки, както бяха познати преди години. Естествено има проведени незаконни групи. Аз считам, че към този момент сполучливо съумяваме да противодействаме, отговори той на въпрос обвързван с съществуването на проведени незаконни групи в страната “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР