Има и четвърти арестуван за побоя на 8 март вечертаПротест

...
Има и четвърти арестуван за побоя на 8 март вечертаПротест
Коментари Харесай

Протестиращи в София: Не искаме война и мигранти, искаме да живеем спокойно

Има и четвърти задържан за побоя на 8 март вечерта

Протест за по-строг надзор на мигрантите у нас, под надпис " Вън мигрантите от България ", се организира довечера в столицата. Той беше разгласен пред постройката на Министерството на вътрешните работи, само че полицията позволи протестиращите единствено в градинката пред църквата " Св. Седмочисленици ".

Според протестиращите двата случая на сбивания сред българи и чужденци от последните дни заплашват сигурността в столицата и страната, а казусът се е задълбочил след приемането ни в Шенген по въздух. Искането им е мигрантите да си стоят по бежанските центрове, а не да се разхождат свободно в централната част на столицата.

След 19 часа стотиците участници в протестната акция поеха на шествие по бул. " Васил Левски " към НДК, което по-късно потегли по " Витошка ", с цел да доближи до мястото, където се случиха двата случая. След това се насочиха към Съдебната палата. Има засилено полицейско присъстие, само че митингът протича без произшествия, заяви " Фокус ".

След случаите полицията предприе всеобщи инспекции в столицата, при които нощес са арестувани над 100 души, множеството от тях след това са освободени. 

" Има и четвърти задържан за побоя над чужденци на 8 март вечерта и той е невръстен ", заяви основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, който пристигна на митинга.

" От три седмици нараства броят на хората, които остават тук, те не принадлежат към нашата просвета, към нашата цивилизация, към нашия метод на живот. Ние не желаем тези хора да са тук и ние ще създадем нужното да ги няма ", сподели Ангел Джамбазки, евродепутат.



" Провокацията е била, че тези мигранти се разхождат на групи, това не е индивидуален случай и това не е непрекъснато и са се случили едни грозни неща с момичето от полов темперамент и момчето е пробвало да ги отбрани и е с прорезна рана на гърба ", разяснява Димитър Панчев, участник в митинга.

Младо семейство с две невръстни деца изясни, че е тук тъкмо, тъй като е живяло осем години в Германия и знае защо става въпрос. Родителите обявиха, че са се прибрали у нас, с цел да избягат тъкмо от това.

" Обичам България и желая да пребивавам в по-добра страна. Искам да пребивавам в спокойна България ", сподели жена на митинга.

" Не желаеме война и мигранти, а желаеме да живеем умерено ", сподели друга протестираща. " Тук съм, тъй като съм българка, майка и усещам дълга да защитя щерка си, а освен да виждам по малкия екран какво се случва ", сподели друга жена на митинга.

Полицейското наличие в центъра на София е засилено.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР