Има хора, които просто обичат да се заяждат за всичко. Обикновено

...
Има хора, които просто обичат да се заяждат за всичко.
Обикновено
Коментари Харесай

Как да затворим устата на заядливците

Има хора, които просто обичат да се заяждат за всичко.

Обикновено това се случва от предпочитание за подчертаване и самодоказване.

Какво обаче да вършиме, когато попаднете в такава неприятна обстановка? Много постоянно човек си мисли, че провокира с нещо съответно държанието на индивида против себе си, а това не всеки път е по този начин.

Ето няколко трика, с които освен ще се спасите от неуместното състояние, само че и ще вбесите заядливеца:

Запазете успокоение и просто се усмихвайте.

Едва ли има нещо по-вбесяващо от това, да запазите равнодушие и да не демонстрирате по никакъв метод възприятията си – даже от вътрешната страна да ви ври и кипи. Гледайте натрапника в очите напълно умерено и се усмихвайте. Рано или късно ще се откаже.

Отговаряйте малко, едносрично.

По този метод ще си спестите ненужно нахлуване в спорове. Ако някой е решил да се заяжда с вас, то когато ви задава въпроси, те нямат за цел да получат отговори, а да ги употребяват като оръжие против вас. Въпросите са просто провокация към вас. Затова не давайте мотив, а отговаряйте малко, едносрично. Освен това по този метод ще накарате заядливеца да се усеща неуместно и евентуално ще отстъпи.

Кимай умерено и се съгласявай с всичко, само че прави каквото си знаеш.

Повтаряйте „ да “ и „ добре. Кимайте и се съгласявайте. От едно страна, това е също вбесяващо единствено по себе си. От друга страна, можете да си вършиме каквото желаете. Показвате забележително успокоение и психическо предимство. Заядливецът няма да може да се заяжда с вас, тъй като кой се заяжда с човек, който се съгласява с всичко?

Тайната да се спасиш от заядливеца и да запазиш самообладание е, като не го слушате. Можете да си потънете в своя си свят и да се отдадете на своите си мисли. Това постоянно прави работа.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР