Има хиляди неизвестни събития, катастрофи, кризи и промени, които могат

...
Има хиляди неизвестни събития, катастрофи, кризи и промени, които могат
Коментари Харесай

Гид на песимиста 2018

Има хиляди незнайни събития, произшествия, рецесии и промени, които могат да ни връхлетят през новата 2018 година, както и в десетилетието след нея.
Експертите на "Блумбърг " описаха това, което считат за евентуално, само че не наложително да се случи в интервала 2018 - 2028 година. Въпреки това при стичане на избрани условия, описаните рискове не са изключени.

Това е Гид на песимиста на рисковите събития в света и четиво за хора в неприятно въодушевление. Те ще одобряват нещата за действителност. Останалите просто ще се позабавляват.
1. Доналд Тръмп печели втори президентски мандат. В последните дни президентът печели с някои свои решения. Сред тях са данъчната промяна, концепцията да се похарчат няколко трилиона $ за защита и за инфраструктура. Ако продължи в този дух, може да успее и в премахването на Обамакеър. Втори мандат на Тръмп обаче ще е съдбовен за двете съществени партии-демократи и републиканци ще се разпаднат, заради вътрешни различия и страната ще попадне в голяма и продължителна политическа рецесия. Светът ще остане без водач.
2. Фалшивите вести ще убият Facebook. Все повече страни ще стартират да употребяват подправени вести и обществената мрежа няма да може да противодейства. Тази лъжлива информация последователно ще доближи и надмине 50% от всичко, което върви по интернет. Хората няма да могат да разграничават кое е истина и кое-лъжа. по този начин да вземем за пример към 2028 година половината от европейците могат да мислят, че в Съединени американски щати президентът е избиран един път и заема този пост до момента в който е жив.
3. Биткойнът заменя банковата система. Биткойнът ще стане опция на банките поради хакерските офанзиви против вложенията и сметките в тях. До 2021 година един биткойн ще коства 100 000 $. Някои страни ще го вкарат като своя валута-сред първите ще е Гърция и някои африкански страни. До 2028 година банковата система, позната през днешния ден, ще престане да съществува. Биткойнът ще продължи да нараства,докато стигне 1 милион $.
4.Северна Корея ще опита да стартира нуклеарна война. Ким Чен Ин ще заповяда офанзива против Съединени американски щати, само че ракетите му няма да доближат Америка. През 2019 година севернокорейският водач ще почине от инфаркт и новото управление ще взема решение ориста на атомните бомби и ракети. Япония ще стартира да създава нуклеарно оръжие и до 2028 година ще стане пълноценна членка на клуба на нуклеарните страни.
5.Джереми Корбин стартира да строи социализъм във Англия. Той ще е идващият английски министър председател и ще направи образованието и опазването на здравето безвъзмездни. Това ще го направи известен, само че бюджетът на страната няма да издържи и към 2028 година Обединеното кралство ще банкрутира.
6.Пенсионерите ще доведат до краха на Европа. Във Франция и Италия пенсионерите ще стартират всеобщи митинги, поради понижаване на пенсиите. Възможно е с техните гласове отпред на двете страни да застанат популистки като Силвио Берлускони и Льо Пен. Финансова рецесия удря Испания и Гърция, Шотландия става самостоятелна страна, а Франция ще последва Англия и ще вкара социалистически закони. Безработицата измежду младежите ще доближи 50%. От позната ни Европа няма да остане нищо.
7.Китай стартира огромна комерсиална война. Промените в климата ще доведат до пресъхване на реки в Поднебесната империя и това ще докара до апетит. Страната ще бъде ударена от вихър с невъобразима мощ, който съвсем изцяло ще унищожи Шанхай. Пекин ще вкара търговски наказания против страните, навредили на екологията-САЩ, Русия и някои европейски страни. Това ще срине международните пазари.
8.Цивилизацията на петрола завършва, стартира ерата на електрическите автомобили. Цената на барел нефт през 2021 година ще падне до 20 $. Това значи потрес за стопанските системи на Съединени американски щати и Русия. Пазарът на коли с ДВГ ще рухне. Петролни рафинерии по целия свят закриват активността си, хората в тях стартират стачки и митинги. ОПЕК ще се разпадне, а огромните петролни колоси ще банкрутират.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР