Има готовност за евакуация на екипажа на заседналия край Камен

...
Има готовност за евакуация на екипажа на заседналия край Камен
Коментари Харесай

Христо Алексиев: Готови сме да евакуираме екипажа на заседналия кораб, ако времето се влоши

Има подготвеност за евакуация на екипажа на заседналия край Камен бряг транспортен съд, в случай че времето се утежни. Това разгласи транспортният министър Христо Алексиев след постоянното съвещание на Министерския съвет.

„ Сформирахме спешен щаб, който да работи координирано с цялата страна и всички виновни институции. Времето в региона на Камен бряг е неприятно. Имаме два съществени целта – опазването на околната среда и здравето на хората”, сподели той.

Алексиев още веднъж съобщи, че за обстановката е отговорна " незаконна безнаказаност години обратно ". " Няма създадени процедури по какъв начин се реагира, никаква ресурсна обезпеченост от страна на страната и от страна на частния бизнес. Бяха мобилизирани всички запаси и те се оказаха незадоволителни, в случай, че в закона е ясно записано каква подготовка би трябвало да има страната в такива случаи ", сподели той.

Горивото е източено от кораба, увери транспортният министър. " В момента се вършат пет проекта за изваждане на кораба и неговото разтоварване. Нищо няма да бъде направено, което до води до увреждане до околната среда и хабитатите, които се намират в морето. Следим обстановката ", сподели още той.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/602647121146084/
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР