Има голям шанс вашият дом да е най-ценният актив, който

...
Има голям шанс вашият дом да е най-ценният актив, който
Коментари Харесай

Какво трябва да направите с 25 000 $ собствен капитал?

Има огромен късмет вашият дом да е най-ценният актив, който притежавате. И в случай че сте го имали известно време, евентуално имате много дялово присъединяване в него - това е разликата сред сумата пари, която коства къщата ви, и какъв брой дължите върху нея.

Там са няколко метода да се възползвате от личния си капитал, без да повлияете на изискванията на главната си ипотека. Те включват:

Заем за личен капитал: Заемът за личен капитал работи като втора ипотека. Кредиторът ви дава заем, като употребява личния капитал на вашия дом като поръчителство. Заемът нормално идва с закрепен лихвен % и заплащане, само че има налични променливи варианти. Кредитна линия за домакински капитал (HELOC): HELOC е револвиращ заем, гарантиран с вашия дом. Когато употребявате HELOC за достъп до личния си капитал, можете да го харчите при поискване, стига дългът ви да остане под лимита на разноските на вашия HELOC. Разбира се, колкото повече харчите, толкоз по-високи ще бъдат месечните ви заплащания. Освен това множеството HELOC имат променливи лихвени проценти.

Въпреки че множеството заемодатели няма да ви разрешат да се възползвате от 100% от капитала на вашия дом, може да сте в положение да вземете назаем сред 80% и 90% от него. Да кажем, че това прави $25 000. Какво би трябвало да извършите с парите?

Влезте в личния си капитал през днешния ден, с цел да изградите по-добра финансова основа за на следващия ден.

Какво би трябвало да извършите с 25 000 Щатски долар личен капитал?

Ако разполагате с 25 000 Щатски долар личен капитал, имате достъп до инструмент, който може да промени вашия финансов пейзаж към по-добро. Ето някои от най-хубавите способи да употребявате личния си капитал: 

Консолидирайте дълг с висока рента

Известно е, че кредитните карти и другите необезпечени задължения имат несъразмерни лихви. За страдание, това може да значи, че в случай че вършиме минимални заплащания, не плащате доста към главния си баланс.

Собственият ви капитал обаче може да ви измъкне бързо от дълга.

„ Въпрос на елементарна математика е “, споделя Патрик Йоно, създател на Sure Life Financial в Нови, Мичиган. Йоно споделя да се запитате дали жилищният заем може да „ помогне за понижаване на общия ми дълг в дълготраен проект? “

В по-голямата част от случаите отговорът е твърдо да. Ако вашият случай е подобен, личният капитал на вашия дом може да бъде вашият ключ към свободата на дълга.

Използвайте личния си капитал, с цел да се отървете от задължения с висока рента в този момент.

Погрижете се за ремонта на дома

Като притежател на жилище ще ви се постанова понякога да се занимавате с ремонт на дома. Няма метод да го заобиколите. За страдание, някои от тези поправки могат да бъдат скъпи. Например покрив, HVAC, електрически и структурни поправки могат да костват хиляди долари всеки.

Добрата вест е, че можете да употребявате личния си капитал, с цел да покриете тези разноски. Освен това има няколко спомагателни преимущества при потреблението на личния ви капитал за ремонт на дома: 

Данъчни удръжки: Докато употребявате личния си капитал за отговарящ на изискванията ремонт на дома, можете да приспадате лихвата, която плащате по заема, от облагаемия си приход. Но има едно предизвестие: би трябвало да употребявате парите от заема за ремонт на дома, който сте употребявали като поръчителство. Така че не можете да се възползвате от данъчното приспадане, в случай че употребявате заем за личен капитал в главното си жилище за ремонт на ваканционен парцел. Стойност на дома: Ремонтът на дома нормално или ще ви помогне да поддържате, или да увеличите цената на вашия дом. В последна сметка, в случай че покривът ви е стар, това може да повлияе отрицателно на цената на вашия дом. Въпреки това, в случай че употребявате личния си капитал, с цел да го поправите, ще запазите цената на вашия парцел.

Разширете капацитета си за облага

Собственият ви капитал също може да ви помогне да спечелите по-висок приход. Някои от най-често срещаните способи да употребявате личния си капитал като средство за увеличение на капацитета си за облага включват:

Образование: Можете да употребявате заема си за личен капитал, с цел да платите за образованието си, без значение дали това са курсове в лицей, комерсиално учебно заведение или друго стратегии за образование. Започнете бизнес: личният ви капитал може да е в положение да осигури началния капитал, който търсите. Можете да го употребявате, с цел да стартирате своя бизнес, да закупите инвентар, да наемете помощ, да платите за реклама и други Купете принадлежности и съоръжение: Ако сте търговец, има огромен късмет да спечелите повече пари, като закупите повече съоръжение. В края на краищата по-доброто съоръжение може да ви направи по-ефективни във вашия поминък. Освен това някои компании избират да наемат служащи, които носят лични принадлежности на работа.

Получете достъп до личния си капитал, с цел да разширите капацитета си за облага през днешния ден.

Изводът

Вашият личен капитал не е просто забавно число, което можете да добавите към чистата си стойност – това може да бъде и опция да надградите върху финансовата си непоклатимост. Докоснете се до личния си капитал в този момент, с цел да консолидирате задължения с високи лихви, да се погрижите за досадните поправки на дома си или даже да разширите капацитета си за облага.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР