Има едно място на света, което обичаме най-много и това

...
Има едно място на света, което обичаме най-много и това
Коментари Харесай

Съвети за декор на спалнята за по-добър сън

Има едно място на света, което обичаме най-вече и това е нашата спалня. След като работим безпределно през целия ден, всички чакаме с неспокойствие да прекараме малко  време на мира в нея. Нашата спалня приказва доста за нас и по тази причина е значимо да поддържаме добра атмосфера в стаята. Това освен ни оказва помощ да се усещаме по-добре, само че също по този начин благоприятства и да имаме по-добър сън. Да, вярно прочетохте, вашата спалня може да ви помогне да спите по-добре през нощта.

Добрият нощен сън е значим за всички нас, защото освен ни отпуска, само че и оказва помощ за отслабването, покачва имунитета и доста повече. Следователно би трябвало да се работи върху постигането на подобен тип на помещението, който да спомага за здравия сън. Тази стая от вкъщи ви, би трябвало да е уютна и да се чувствате спокойни в нея.

Ето няколко препоръки за фон, по които можете да проектирате спалнята си, с цел да се радвате на добър сън през нощта:

Заложете на по-бледи нюанси

Цветовете играят значима роля в атмосферата на всяка стая и във вътрешното чувство, което получавате, влизайки някъде. Ето за какво е по-добре да изберете по-меки нюанси за стаята. Неутралните цветове също работят. Но при всички случаи се въздържайте от доста опити с крещящи ярки цветове и мощни шарки на стената на спалнята. Често те основават чувство за безпокойствие и пречат да спите добре.

Помислете за изолираност

Освен за цветовата скица, тогава би трябвало да помислите за изолацията на стените. Това е друга страхотна алтернатива, тествана в доста съвременни домове. Изолацията се употребява най-много за по-топло помещение през зимата и по-хладно през лятото, само че не е единствената изгода. Бонусът е, че по този начин ще се всмукват външните шумове, което ще я направи тиха и идеална за сън.

Сложете килим в спалнята

Освен стените, подовата настилка е различен значим аспект, на който би трябвало да се обърне внимание в една спалня. Изберете мек килим, тъй че в стаята да е по-тихо, когато  някой стъпва по пода. Това е изключително потребно, в случай че имате сътрудник и се будите елементарно. Когато той става през нощта до тоалетна или да пие вода да вземем за пример, няма да чувате стъпките му по пода и да се будите. Освен това килимът ще ви помогне да избегнете неприятното чувство от допиране на студения под сега, в който станете от леглото. През зимата това несъмнено е от изгода.

Кажете „ да “ на щорите на прозореца.

Щорите на прозорците оказват помощ да се отстранен външните светлини, които другояче биха могли да ви разсейват и да пречат да имат добър сън. Въпреки това, спалните не могат да бъдат тъмни от самото начало. Докато стане време за лягане, дръжте щорите вдигнати, с цел да влезе естествената светлина. Ако пък не сте им почитатели, същия резултат може да постигнете със пердета.

Заложете на завивки на цветя и неутрални цветове.

Не избирайте тъмни завивки. Нещо като бял, бежов или флорален дизайн е добър вид. Помага ви да останете спокойни и положителни през нощта. Тук се връщаме на препоръките за цветовете – както при стените, по този начин и при завивките тъмните цветове основават чувство за безпокойствие, по тази причина ги избягвайте в спалнята.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР