Има една планина в сърцето на Европа, която е вероятно

...
Има една планина в сърцето на Европа, която е вероятно
Коментари Харесай

Най-странната граница в Европа. Побърка хората!

Има една планина в сърцето на Европа, която е евентуално най-абсурдната на целия континент. Висока е 1636 м, а на върха ѝ има кръст, който се издига над гола бяла канара.

Върхът се издига над малко триъгълно село. Въпреки че бледнее по значителност пред другите величествени алпийски върхове, той разпалва въображението на феновете на картографията по напълно непредвидена причина.
-->
Кръстът на върха отбелязва единствената географска точка, където тиролското село се среща с останалата територия на Австрия. Още по-невероятното е, че линията земя, която ги свързва, е необятна по-малко от метър, оповестява Би Би Си.

Независимо какъв брой неуместно наподобява това, в действителност то е доста належащо. Село Юнгхолц, което е с население от 302 души, е не по-малко австрийско от Виена или Залцбург, макар че е заобиколено от Германия от всички страни. Няма път, който да го свързва с Австрия. Единственият метод, по който австрийците в този ексклав могат да стигнат до родината си, е през Бавария.

Повечето хора не са чували за Юнгхолц, даже доста австрийци не знаят за него. Дори туристите от околните Мюнхен и Щутгарт не са наясно с неговата географска специфичност.

През зимата към 3000 души дневно пътуват до ексклава, с цел да се възползват от скромните лифтове и ски влекове на Юнгхолц, обсаждайки селото със своите шлемове и щеки. Парадоксалното е, че доста от тях си мислят, че още са в Германия.

Животът тук е много комплициран. Повечето локално поданици са родени в Германия (тъй като най-близката австрийска болница е прекомерно далече), само че всеки получава австрийски паспорт. Храната и напитките идват от Германия, само че телефонът и интернетът – от Австрия.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР