Има един термин правова държава, който е с три основни

...
Има един термин правова държава, който е с три основни
Коментари Харесай

Бивш шеф на парламента напомни какво е направил за Нинова

Има един термин " правова страна ", който е с три съществени постулата: господство на закона, господство на правото и господство на правораздаването. При ареста на Бойко Борисов обаче те не са спазени и несъмнено са осъществени противозаконни дейности, съобщи в изявление за Българска национална телевизия някогашният народен представител от ГЕРБ Димитър Главчев, който бе и ръководител на Народното събрание преди четири години.

" Преди четири години си подадох оставката за това, че отстраних от зала водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, безусловно по закон процедурата беше спазена. Исканията за оставка тогава бяха за това, че водачът на опозицията е отхвърлен от зала и аз поех политическата отговорност ", напомни Главчев. " Коя е по-силната принуда - да отстраниш водача на опозицията от зала или да го задържиш за 24 часа ", попита той.

Главчев счита, че има забавно съвпадане на събитията към ареста на Бойко Борисов. Предишния ден Борисов разговаряше в централата на партията с украинския дипломат, на идващия с президента на Украйна преди Зеленски - Порошенко - и вечерта се случи този арест. Случиха се и други събития. В началото на седмицата, в която стана задържането, беше изтеглен половин милиард нов дълг и при започване на тази седмица още половин милиард нов дълг. Арестът на Борисов просто разсея вниманието от несправянето с всичко това, което едно държавно управление би трябвало да прави, акцентира Главчев.

Той сподели още, че явно има съвпадане по време с визитата на европрокурора Кьовеши и ареста на Борисов, Горанов и Арнаудова. Попита за какво първоначално от Министерство на вътрешните работи е имало известие, че дейностите са във връзка със злоупотреби с европейски средства, а внезапно се е появило друго съображение - че дейностите са свързани с показания на Васил Божков.

Не знам с изключение на някоя диктаторска страна, да има друга в света с нулева корупция, защото министър председателят споделя това - нулева корупция, съобщи той. По думите му, самият министър председател Кирил Петков е нарушил Конституцията встъпвайки в служба като длъжностен министър с двойно поданство.

Относно диалога на Петков с американския президент Джо Байдън, на която министър председателят е показал като образец за корупцията у нас плана " Турски поток ", Главчев съобщи: " Турски поток " в България се споделя " Балкански поток " и имаме газов хъб " Балкан ". Целият този план беше координиран с Европейска комисия, тъй че, в случай че някой споделя, че има корупция, това значи и корупция за Европейска комисия. " Балкански поток " е построен с българския средства неслучайно - в случай че не беше по този начин, по всяко едно време в този момент можеше да бъде спряно подаването на газ от Русия. Така че, целият този план газов хъб " Балкан " е построен в сходство с условията на Европейската комисия ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР