Има един тънък момент, свързан с парламентарните избори. След като

...
Има един тънък момент, свързан с парламентарните избори. След като
Коментари Харесай

След изборите ще има тежки преговори, смята Георги Първанов

Има един тъничък миг, обвързван с парламентарните избори. След като излязат резултатите, ще стартират договаряния за това по какъв начин ще наподобява бъдещият парламент, без тях няма по какъв начин да стане. Толкова спорни и разнообразни са партиите, които се обрисуват в този момент като парламентарни обединения, че аз не виждам по какъв начин ще стане. Ще трябват тежки договаряния, може би не леки взаимни отстъпки, уповавам се в името на националния приоритет и ползи. В тази обстановка президентът би трябвало да бъде медиатор. Аз постоянно съм казвал, че президентът има своята висока роля като обществен медиатор, като политически медиатор, съобщи експрезидентът Георги Първанов.

Той даде образец за тезата си със обстановката с учителската стачка преди години, когато след дълги договаряния е открита формулата за единно решение.

Така че, президентът би трябвало да има готовността за споделена отговорност при вземането на основни решения за нацията. "Коалициите са на дневен ред тогава, когато има резултати. Но има прекомерно тежка непоносимост в българската политика, тя не е от в този момент. Така беше и през 2005 година, когато формирахме Тройната коалиция и аз непрестанно молих да се снеме напрежението ", добави някогашният държавен глава.

Георги Първанов разяснява и предлагането доцент Мангъров да бъде включен в депутатската листа на основата от него партия АБВ. "Не одобрявам тезата, че можем да оставим хората да "горят като съчки ", да пренебрегнем риска на пандемията, която за целия свят е нещо доста тежко. Аз съм последовател на по-твърдите ограничения, досега, в който излезем от обстановката. Да, има неточности, само че като цяло щабът се оправи нелошо. Сега обстановката става доста сериозна, трагична и не би трябвало да политизираме този въпрос ", изрично счита Първанов.

Когато създавах АБВ, съм залагал едни честни цели и бих желал този облик да бъде непокътнат, тъй като не във всички случаи известността е нещо положително. По-добре да си по-малко известен, само че да си останеш честен, добави президентът пред Българска национална телевизия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР