Има един лесен начин, благодарение на който може да се

...
Има един лесен начин, благодарение на който може да се
Коментари Харесай

Топ готвач разкри тайната: Направете това и ще разберете дали сиренето е истинско

Има един елементарен метод, с помощта на който може да се откри съществуването на палмово масло в сиренето. Това разкри известният съветски готвач Андрей Матвеев. Според него цената е водещ аршин, само че също така има още един способ за установяване качеството на продукта, написа Актуално.

Как да разберете дали сиренето е същинско?

Специалистът разяснява, че е доста мъчно да се разпознае палмовото масло в състава на сиренето на пипане, външен тип или усет поради овкусителите.

Той предложи първо да обърнете внимание на цената на продукта, защото палмовото масло е добавка, по-често срещана в относително евтините артикули.

Освен това полутвърдото сирене с палмово масло постоянно се троши при рязане.

Главният готвач поучава да оставите парче сирене на стайна температура. Ако продуктът е същински, след известно време ще изсъхне. Но в случай че върху него се появят маслени капчици, това значи, че в състава му са включени добавки. Експертът добавя, че тези признаци са вероятни при нарушение на индустриалната технология, означи Матвеев.

Освен това готвачът разяснява, че сирене може да се назова единствено артикул, създаден от мляко. Според него скъпите сирена като синьо сирене, камамбер или бри в 99% от случаите се вършат от мляко и рядко се фалшифицират.

Виж още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР