Има един квартал в морската ни столица, който варненци наричат

...
Има един квартал в морската ни столица, който варненци наричат
Коментари Харесай

Язвата Максуда - кварталът, през който варненци не смеят да преминат

Има един квартал в морската ни столица, който варненци назовават " Ромското гето на Варна ". Той се намира в централна зона, покрай огромни търговски центрове и в непосредствена непосредственост до Аспарухов мост. Основната част на квартала е сред ул. „ Петко Напетов “ и Дерето (Франгя дере) – рид, който стръмно се спуска на запад към Дерето. Повечето къщи са небогати, по-скоро бараки и колиби . Със сигурност, всеки екскурзиант, посетил красивата ни морска столица, би изпитал боязън , минавайки около квартала. Силна циганска музика се чува в доста от къщите, жителите му постоянно се бият и псуват на улиците . Малките деца пък си играят на шосето и доста от водачите, които минават от там, се оплакват, че излизат изведнъж на пътя и даже са предизвиквали ПТП-а. Няма по какъв начин да не споменем голямото сметище в ромската махала „ Максуда”, което години наред не беше почистено.

Тази картинка тормози доста от варненци. Те ни споделиха, че изпитват боязън да минават около квартала, даже и с кола. Гражданите се надяват, че лека-полека " язвата Максуда ", както назовават квартала, ще бъде отстранена от красивата морска столица.
Поради построяването на огромния бул. " Васил Левски ", предходната година най-сетне стартира почистване на хиляди тонове отпадък , трупани с десетилетия в " Максуда ". Събарят се и противозаконни постройки, които влизат в обсега на новият бул..
" В последните години са съборени към 200 постройки , този развой ще продължи и за напред. Събарянето не е единствено по отношение на построяването на новия бул. " Васил Левски ", въпреки че има много постройки, които попадат в трасето му. Сградите, които се събарят са рискови и се разрушават. Обитатели им се осведомят седмица преди този момент, по надлежния ред за насилственото срутване. Получили са оферти за краткотрайно настаняване в Приюта за краткотрайно настаняване на бездомни и обществено слаби лица. Голяма част от нелегално заселилите се в “Максуда” не са от Варна и се прибират по родните си места. ", показа кметът на Община Варна Иван Портних.
Заради бул. " Левски “ акцията по почистване на Максуда от противозаконни постройки стартира още през есента на 2015 година, когато няколко десетки обекта бяха отстранени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР