Има два типа хора - едните си пият кафето с

...
Има два типа хора - едните си пият кафето с
Коментари Харесай

Наистина ли захарта в кафето е толкова вредна

Има два вида хора - едните си пият кафето с три лъжички захар, а другите - чисто и горчиво. Ако сме от първите, сигурно доста пъти сме чували укорителни мнения, че това по никакъв начин не е добре за здравето ни. Но едно ново опровергава рецензиите и ни дава зелена светлина да се любуваме на обичаната си напитка по този начин, както ни е най-вкусна.
 Еритритол, инфаркт, инсулт, сърдечно-съдови проблеми и какъв брой рисков може да бъде изкуственият подсладител за здравето ни
Колко рискова може да бъде потреблението на еритритол

Имаме причина да заобикаляме този неестествен подсладител

Учени от Дания и Нидерландия настояват, че подслаждането на кафето и чая със всъщност няма изключително резултат върху цялостното ни здравословно положение и не е толкоз нездравословно, колкото се твърди. До този извод достигат след извършен разбор на данни от проучване измежду мъже, извършено в Копенхаген, което стартира още през 70-те години на предишния век.

Учените не откриват нараснал риск от смъртност по разнообразни аргументи, в това число диабет, рак или сърдечно-съдови болести, при тези, които прибавят захар към кафето или чая.
 Снимка 639863

Участниците в проучването не показват точното количество захар, което прибавят към напитките си, което значи, че даже да са три-четири лъжички, не е толкоз съдбовно, предава Medical News Today.

Все отново би трябвало да се означи, че при групата консумиращи кафе и чай със захар има известно по-висок риск от сърдечно-съдови болести, само че при развиването на диабет процентът на заболелите в по-висок от групата, която не подслажда кафето.
 Мед, кръвна захар, холестерол и изследването, съгласно което яденето на мед оказва помощ за сърдечното ни здраве
Още една причина да ядем мед всеки ден

Вкусно и потребно за...

И това кара учените да имат вяра, че няма тясна причинно-следствена връзка сред метода, по който пием кафето си, и рискът да развием някое сериозно заболяване.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР