Има доказателства за 6 случая на извършени телефонни измами от

...
Има доказателства за 6 случая на извършени телефонни измами от
Коментари Харесай

Открили тротил и оръжие при обиските във Ветово

" Има доказателства за 6 случая на осъществени телефонни измами от разрушената група във Ветово . ", заяви зам. основният прокурор Иван Гешев на брифинг в град Ветово във връзка разрушена група за телефонни измами.

„ Досъдебното произвеждане е формирано при започване на годината към февруари. Периодът, който се проверява е от декември 2018 година до август. Към момента има доказателства за 6 случая на осъществени съответни телефонни измами. Трудно е да се каже какъв е действителният интервал на действие на тази незаконна група. Ветово е един от центровете на хора, които се занимават с тази незаконна активност “, уточни Гешев.

По думите му при акцията във Ветово са открити 400 грама тротил, което е количество едвам срути 2 - 3 къщи, оръжие, СИМ карти и телефони.



„ Става въпрос за два емблематични случая на телефонни измами. Единият е за машинация на възрастен мъж от София на стойност 130 000 лева Вторият случай е от началото на годината, когато едно 11-годишно дете от Стара Загора даде на муле на групата към 44 000 лева “, сподели още той.
„ Амбицията ни на Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи е към средата на 2020 година понижението на ало измамите да е над 50% на годишна база по отношение на предходната година “, добави Гешев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР