Има договорка за издигането на един единствен кандидат за главен

...
Има договорка за издигането на един единствен кандидат за главен
Коментари Харесай

Нинова: Борисов е част от договорка за новия главен прокурор

Има сделка за издигането на един единствен претендент за основен прокурор и част от нея е Бойко Борисов. Това съобщи от парламентарната естрада водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя бе безапелационна, че в такива сговори Българска социалистическа партия не взе участие.
Припомняме, че номинацията на Иван Гешев за основен прокурор и отхвърли на правосъдния министър Данаил Кирилов да издигне своя номинация породи напрежение измежду обществото, последваха митинги и сериозни мнения на медии, специалисти и част от адвокатското съсловие.
Осигуряването на съревнование сред двама претенденти можеше да обезпечи един единствен човек и това е Бойко Борисов, разяснява Нинова. По закон единствените, които могат да оферират основен прокурор са или самостоятелните прокурори или министърът на правораздаването, т.е. държавното управление. Нито партии, нито депутати, нито ние от Българска социалистическа партия можем да създадем такова предложение. Ако можехме - щяхме, добави водачът на левицата.
Изчакахме 29 юли, заявявайки, че ще спазим процедурата и ще уважим разпоредбите. Всъщност изчакахме да разберем и надявайки се дали Борисов ще прояви здрав разсъдък и ще внесе втора кандидатура. Уви, тежките му зависимости не му разрешиха тази храброст. За нас той е участник в сделката за издигане на един единствен претендент. Българска социалистическа партия в такива сговори не взе участие, продължи акцентира водачът на Българска социалистическа партия.
В момента стачкуват десните, продължи Нинова. Но подсети, че същите тези десни бяха част от държавното управление на Борисов. Същите тези десни направиха този модел промяна в правосъдната система. Двете групи, които построиха този модел умишлено се сбиха кой да го оглави, акцентира още водачът на Българска социалистическа партия.
Затова, продължи Нинова, предлагаме смяна в модела. Както и да се биете за този или оня като име, до момента в който не променим модела нищо не решаваме, безапелационна бе тя. И подсети, че Българска социалистическа партия е направило предложение за смяна в правосъдната система и че ще го внесе през септември. Единственият метод за правораздаване е тази зала да проявим единогласие и да наложим правосъден надзор върху актовете на прокуратурата. Казва се смяна в Закона за правосъдната власт. Тове е решението. Ако очаквате Българска социалистическа партия да предложи решение по проблема " основен прокурор " - това е решението, уверена е Нинова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР