Има данни за голямо струпване на мигранти край Одрин. Още

...
Има данни за голямо струпване на мигранти край Одрин. Още
Коментари Харесай

Жандармерията е по границата с Турция заради опасността от мигрантска вълна

”Има данни за огромно скупчване на мигранти край Одрин. Още през днешния ден сме изпратили жандармерията по границата ни с Турция. Границата е подсилена. По море също сме засилили защитата ”. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на държавно съвещание.
В момента се организира съвещание на Северноатлантическия съвет за съвещания с Турция във връзка събитията в Сирия. Нашата страна е в консултациите, следим обстановката. Това съобщи на изключително държавно съвещание заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов.

" Ще подкрепим консултациите - съседи и другари сме с Турция. Хубаво е преди нападенията и военните дейности в Сирия да ни осведомят. Ще задействаме член 4 на НАТО за военната отбрана. Чакам всеки миг да ме свържат с турския президент Ердоган. Осъдихме военните дейности още в петък ", разяснява министър председателят Бойко Борисов.

" Има данни за огромно скупчване на мигранти край Одрин. Още през днешния ден сме изпратили жандармерията по границата ни с Турция. Границата е подсилена. По море също сме засилили защитата ", сподели още министър-председателят.

" Притеснително е, че турските граничари се отдръпнаха. Има действителна опасност - когато се бият с ракети е обикновено хората да бягат. При тежките ограничения против ковид, влизането и излизането от страната, то не може да позволим да навлязат хиляди мигранти ", съобщи Борисов във връзка новината, че стотици бежанци от Турция са тръгнали към България.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР