Има безброй билки, които се отглеждат от хората по целия

...
Има безброй билки, които се отглеждат от хората по целия
Коментари Харесай

Най-силните билки с доказан ефект

Има безчет билки, които се отглеждат от хората по целия свят, само че някои от тях са с потвърден резултат и се употребяват и от обичайна медицина. Ето най-силните от тях и техните лечебни свойства.

Сибирски лук - той принадлежащ към фамилията на лука. Обогатен е с витамини А, С и както и с тиамин, рибофлавин, ниацин, пантотенова киселина, фосфор, магнезий, фолиева киселина, калий, калций, желязо, мед, манган и цинк и диетични фибри.

Сибирският лук оказва помощ при вярното храносмилане и подтиква апетита. Освен това той оказва помощ да се смилат по добре по мазни храни, усъвършенства дихателната система и предотвратява затлъстяването породено от задържането на течности.

Сибирският лук оказват помощ при предотвратяването на рак на простатата. Има противовъзпалителни свойства и убива микробите в червата.

Босилек - една от най-древните билки, употребена за медицински цели по целия свят. Босилекът е богат на протеини, рибофлавин, фолиева киселина, ниацин, калций, магнезий, желязо, калий, фосфор, мед и цинк. Също по този начин е богат на витамини Е, A, C, K, и В6, както и диетични фибри.

Босилекът оказва помощ при лекуването на тресчица, лекува простуда, кашлица, възпалено гърло, и дихателни нарушавания. Листата от босилек имат противовъзпалителни свойства, което им оказва помощ при лекуването на сърдечно-съдови болести, ухапвания от инсекти, кожни инфекции, стоматологични и очни проблеми.

 розмарин

Розмарин - доста добър източник на диетични фибри, витамин А, витамин С, фолиева киселина, калций, желязо и манган, витамин В6, магнезий, калий и мед. Розмаринът е билка, имаща голям брой изгоди за здравето - подтиква нервната система, усъвършенства на паметта, облекчава мускулни болки, подкрепя храносмилането и премахване на проблеми с кръвообращението, ревматизъм, мускулни конвулсии, невралгия, болки, екзема, рани и меланхолия.

Розмаринът също усилва производството на урина. Използването му в композиция с жълт кантарион и гинко билоба, оказва помощ при лекуването на инфектиране на мозъка.

Копър - отличен източник на ниацин, диетични фибри, цинк, мед и фосфор, съдържа също витамин А, витамин С, рибофлавин, фолиева киселина и минерали като желязо, калций, магнезий и манган.

Билката оказва помощ при оправянето с проблеми като неприятно храносмилане, диария, бодърствуване, дизинтерия, хълцане, дихателни нарушавания, нарушавания в менструалния цикъл, рак и други Тази билка съдържа евгенол това е етерично масло съдържащо мощни антисептични и анестезиологични свойства.

Лавандула - знак на непорочност. Облекчава напрежението в мускулите, понижава напрежението, усъвършенства работата на нервната и имуната система. Лавандуловото масло има антисептично, газогонно и спазмолитично свойство.

Лечебни свойства на тази билка включват противовъзпалителни, анти-гъбични и антисептични средства.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР