Има 57 милиардери по-малко на планетата в края на миналата

...
Има 57 милиардери по-малко на планетата в края на миналата
Коментари Харесай

57 милиардери по-малко на планетата в края на 2018 г.

Има 57 милиардери по-малко на планетата в края на предходната година спрямо година по-рано след загуба на международните финансови пазари . Най-богатите хора на Земята изгубиха 388 милиарда $ през 2018 година За първи път благосъстоянието на милиардерите се топи от финансовата рецесия през 2008 година, написа " Гардиън ".

Според отчет на швейцарската банка UBS милиардерите на планетата са намалели от 2158 през 2017 година до 2101 през 2018 година Общото им положение се е стопило с 4,3 на 100 от рекордните 8.9 трилиона $ до 8.5 трилиона $ . Все още е 8 пъти над цената на Apple, най-скъпата компания в света.

" Богатството на милиардерите се стопи през 2018 година за първи път от 2008 година поради геополитики ", разяснява Джоузеф Стадлър, началник на отдел, който обслужва най-богатите клиенти на банката.

Според него скокът на положението на милиардерите през последните пет години в този момент минава през естествена промяна . По-силният $ в композиция с по-голямата неустановеност на тържищата, на фона на тежка геополитическа среда, сътвориха изискванията за този спад , счита Стадлър.

В отчета се акцентира, че има " изключително внезапен " спад на благосъстоянието в Китай и Индия през предходната година.

2018-та беше предизвикателна година поради засиленото геополитическо и комерсиално напрежение сред Китай и Съединени американски щати, което докара до опасения от по-нисък напредък , считат от UBS.

Състоянието на милиардерите се е свило с 4,3% на световно равнище след пет години на напредък от 34,5%.

Китайските милиардери са понесли най-големи загуби, като общо чистото им положение е намаляло с 12,8 на 100 поради спад на пазарите, по-слаба локална валута и закъснение на икономическия напредък на Китай през 2018 година до най-ниското равнище за последните близо три десетилетия.

Броят на милиардерите в Китай е понижен с 39 до 436.

В Съединени американски щати има 89 милиардери в софтуерния бранш в края на 2018 година в съпоставяне със 70 година по-рано.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР