Има 5 начина на учене, кой е вашият? Може би

...
Има 5 начина на учене, кой е вашият? Може би
Коментари Харесай

Има 5 начина на учене, кой е вашият?


Има 5 метода на учене, кой е вашият? Може би сте чували, че всички реагираме друго на разнообразни стилове на учене. Много изследвания демонстрират, че когато става въпрос за дейно опазване на информация, другите хора нормално са привлечени от характерен метод.

И по този начин, дано разгледаме по-подробно 5-те вида учащи, с цел да ви помогнем да разберете какъв вид сте вие.

Слуховите (известни още като слухови или музикални) учащи избират да чуват информация, с цел да могат да схванат изцяло концепциите.

Освен това този жанр на учене, при който хората учат най-добре, е посредством слушане на инструкции и говорене на хора.

Това значи, че тези обучаеми обикновено избират да слушат лекции или онлайн класове, вместо да водят страници с бележки.

Те могат също да четат нещата на глас, с цел да оказват помощ за по-доброто схващане на материала.

Страхотен, само че елементарен образец за слухови учащи се е, когато би трябвало да запомнят телефонен номер, слуховият учащ първо ще го каже на глас и ще вземе под внимание (в мозъка си) по какъв начин е прозвучало да го запомни.

Визуалните или пространствените учащи нормално запомнят информация най-добре, като гледат картини или изображения. Те също по този начин са склонни да реагират добре на цветове и мисловни карти. Чудите ли се по какъв начин работи това? Е, представяйки информацията образно с изображения, учениците могат да се съсредоточат върху смисъла, да реорганизират и групират сходни хрумвания елементарно и да употребяват образната си памет, с цел да учат. Ако смятате, че е по-лесно да разберете нещо, в случай че е в диаграма или благодарение на графики, евентуално сте образен учащ се.

При обществените учащи всичко е обвързвано с взаимоотношение. Доказано е, че тези хора работят най-добре, когато вземат участие в образователни действия с други хора, като да вземем за пример да си задават въпроси или имат образователна група. Освен това други техники като срещи, партньорска инспекция и семинари са страхотни преимущества за обществените учащи.

Това има доста смисъл, защото обществените учащи процъфтяват, когато са измежду хора. Следователно техните стилове на учене включват шерване на знанията им с другите, само че също по този начин и чуване на техните връстници.

Логическите учащи се стремят да схванат претекстовете зад нещата. Докато учат, логичен обучаемите се стремят да употребяват описи и статистики, с цел да вдървен в действителност концепциите. И по този начин, хора, които обичат да употребяват мозъка си за логичен и математически разсъждения, се споделя, че те са логичен възпитаници. В допълнение към това, което към този момент споменахме, вие лесно разпознавате модели и можете елементарно да свързвате на пръв взор безсмислени концепции. Логически обучаемите постоянно клонят към систематизиране и групиране на информация, с цел да им помогне да я схванат по-добре. Напълно разумно е, че вие като логичен учащ се отличавате с това, че вършиме комплицирани изчисления в глава си.

Физическите учащи са свързани с допиране и придвижване. Тези хора избират физически техники, които да им оказват помощ да научат по какъв начин работят нещата и за какво. Флашкартите са страхотна техника за подкрепяне на физически обучаемите да учат, тъй като макар че механически е визуална помощ, докосването и преместването на картите е физическо. Тези, които имат желания към кинестетичното учене, се назовават „ служащи “ и доста избират практическото учене. Ако сте човек, който обича да се движи доста, изключително до момента в който учи, тогава може би сте физически обучаем.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР