Има 260 метра между кораба с български екипаж и оградата

...
Има 260 метра между кораба с български екипаж и оградата
Коментари Харесай

България е готова да евакуира българския екипаж край Мариупол, когато няма бойни действия

Има 260 метра сред кораба с български екипаж и оградата на пристанището край Мариупол. Тези 260 метра са като алея на гибелта . Говоря всеки ден с капитана. В момента са влезнали съветските танкове и обстрелват скривалището, където са към 100 украински бойци , удържат още линията. Това съобщи министър председателят Кирил Петков в отговор на въпрос от водача на партия " Възраждане " Костадин Костадинов.

" От трите съветски танка, които са влезнали, единият е взривен, само че диалогът с капитана прекъсна, тъй като би трябвало да слезе в по-ниските равнища на кораба. Искам да ви уверя, че сега, в който няма дейни бойни дейности, ще изтеглим тези хора от пристанището ", предвижда той.

" Имаме подготвеност да ги евакуираме в първия вероятен миг, имаме цялостна подготовка, само че с цел да може това да стане би трябвало да сме сигурни, че тези 260 метра са безвредни. Говоря с дамите на тези хора всеки ден и ги известявам. Имат храна и вода за към 8-9 дни. Ако тази борба свърши до няколко дни, ще изтеглим целия транспортен съд. В противоположен случай се надяваме да изтеглим в сигурност екипажа в тези 260 метра ", разяснява още Петков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР