> ИлюстрацияЗа да бъдат спазени всички изисквания за безопасност относно

...
> ИлюстрацияЗа да бъдат спазени всички изисквания за безопасност относно
Коментари Харесай

Дезинфекцират столове, маси и менюта след всеки клиент на заведение във Варна

 > Илюстрация
За да бъдат спазени всички условия за сигурност по отношение на разпространяването на ковид и бъде избегнат риска от болест за клиентите, личният състав ще би трябвало да дезинфекцира столовете, масите и менютата след всеки клиент.

Контролът по осъществяването на условията е поверен на БАБХ и РЗИ във Варна. Указанията до двете институции са спуснати от основният държавен хигиеничен контрольор Ангел Кунчев, изясни за Varna24.bg доктор Златина Димова, шеф на БАБХ Варна.  

" Ще следим дали е спазено отстоянието сред масите. На всеки клиент се поставят най-малко 2 кв. м., тъй че в случай че една маса е за четири индивида би трябвало да им се поставят общо 10 кв.м. пространство. 

Инспекторите на двете институции ще наблюдават още дали се употребяват препаратите, които са предложени в напътствията.  Част от тях са за стерилизация на повърхностите, а друга за прецизна хигиена на личния състав и посетителите. 

Стриктно ще се следи и за дезинфектирането на санитарните възли след всеки клиент. Отделно от това, наложителни са течния сапун, кърпите за еднократна приложимост, тоалетна хартия и дезинфектанти в санитарните възли.

Ще се следи още за потреблението на маски и шлемове от личния състав. Преценихме, че е по-добре сервитьорите да бъдат с шлемове, с цел да имат въпреки всичко връзка с клиентите си. Ръкавиците са по избор, защото ни споделиха, че с ръкавици има огромна възможност поръчката да се изплъзне и да има неприятни обстановки при обслужването. За нас също е значимо обектите да имат шанса да работят и хората да имат прехранване, тъй че се съобразяваме с компликациите, които биха срещнали чиновниците. 

Задължително ще бъде дезинфекцирането на масите  и столовете в заведението, а по наше предложение тук във Варна ще се изисква и стерилизация на менютата, които се прелистват от доста хора ", изясни доктор Златина Димова, шеф на БАБХ-Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР