> ИлюстрацияПри извършване на контролна покупка в магазин за китайски

...
> ИлюстрацияПри извършване на контролна покупка в магазин за китайски
Коментари Харесай

НАП Варна запечатва за седмица магазини за китайски стоки

> Илюстрация
При осъществяване на контролна покупка в магазин за китайски артикули в Шумен на  " тайните клиенти “ от Национална агенция за приходите не е издадена касова записка. Фискалните инспектори са направили инспекция на касовата наличност и отразеното на фискалното устройство и са открили, че единствено за два часа от отварянето на магазина разликата в касовата наличност е в размер на 1073 лв.. Магазинът е подложен под физическо наблюдаване през целия ден, като в наличието на данъчните оборотът е достигнал 10 538 лв.. При осъществена инспекция в програмните артикули на Национална агенция за приходите е открито, че за предишни интервали компанията заявява дневни обороти приблизително от 1000 до 2000 лева На търговецът е формиран акт за административно нарушаване и магазинът е запечатан за период от една седмица.

Магазин за китайски артикули в Русе също е посетен от инспекторите от Национална агенция за приходите Варна, където  е осъществена контролна покупка и за закупената стока не е издадена касова записка. За да са сигурни, че това не е инцидентно, данъчните правят повторна покупка, за която още веднъж не им е публикуван фискален бон. Този магазин също ще  бъде запечатан за период от една седмица от варненските данъчни.

От Национална агенция за приходите Варна припомнят, че всяка покупка на артикули и услуги, която се прави против възнаграждение в брой, би трябвало да е съпроводена с издаването на касова записка. На касовите бележки в долния ляв ъгъл наложително би трябвало да има изобразена картата на България към показател BG.

Нека жителите, на които не се издават касови бележки или се издават бележки без този атрибут, да алармират в приходната организация на тел. 0700 18 700.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР