ИлюстрацияПоради ситуацията с коронавируса най-големите притеснения на кандидатите и техните

...
ИлюстрацияПоради ситуацията с коронавируса най-големите притеснения на кандидатите и техните
Коментари Харесай

Актуални новини относно кандидатстването в немски и австрийски университети в условията на COVID 19

 Илюстрация
Поради обстановката с ковид най-големите терзания на претендентите и техните родители са свързани с отражението на изключителното състояние върху кандидатстването за зимен учебен срок 2020/2021 година в Германия и Австрия и по какъв начин ще повлияят на кандидатстването и приема измененията в просветителните процедури и условия в Германия.

" Разбираме терзанията на кандидат-студентите  и родителите им по отношение на отлагането на матурите в България и безпокойството дали ще бъдат спазени периодите за кандидатстване, разяснява госпожа Миланка Теодосиева, шеф на " Униконсулт “ – българска компания с 20-годишен опит в региона на консултирането на кандидат-студенти за следване в Европа. " Ето за какво всекидневно следим обстановката и информацията както на федерално, по този начин и на равнище обособени провинции – министерства на образованието и културата, конференциите на министрите на образованието и културата и на ректорите на висшите образователни заведения, а също по този начин и университетите и организациите, свързани с кандидатстването.

Най-новата и настояща информация, която имаме е, че заради обстановката с ковид зимният учебен срок в университетите в Германия ще стартира при започване на ноември 2020 година Междувременно летният учебен срок започва с отдалечено образование, а от месец май се планува да се преразгледат и ограниченията за поетапно връщане на студентите и прекосяване още веднъж към постоянно образование.

За Австрия най-вероятно ще се удължат периодите за приемните изпити, записването и началото на следването, само че периодите за кандидатстване текат сега и за множеството специалности са доникъде на май и началото на юни.

Не бива да има терзания за пропускане на периодите за кандидатстване за Германия.

Първо, това ще се координира сред страните в Европейски Съюз. От друга страна, формалното мнение на Конференцията на министрите на образованието и културата е, че по отношение на изключителната  ситуация и отлагането на матурите периодите и процедурите за кандидатстване ще бъдат надлежно приспособени. Уточняването на периодите за кандидатстване за бакалавърските специалности ще се реализира през идващите две седмици. " И в новите условия ще успеем да спазим периодите. Но би трябвало да се има поради, че предстоят промени  в методите и процедурите за кандидатстване за множеството специалности в Германия. Това изисква задълбочено знание и опит в тази област и ние разполагаме с тази експертиза “, разяснява госпожа Миланка Теодосиева. " За спокойствието на претендентите и техните родители сме длъжни да отбележим, че Германия и Австрия са двете страни в Европа, които вкараха и съблюдават доста прецизни ограничения за в изискванията на ковид и към този момент стартират да ги облекчават, тъй като се оправят доста добре със обстановката. “

Униконсулт продължава да следи обстановката и да осведоми претендентите за оптимално положителното им показване на кандидат-студентската акция. На разположение на претендентите и техните родители е екип за просветително консултиране, изследвания и избор на най-подходящи специалности. В изискванията на изключителното състояние екипът работи отдалечено и е разполагаем за онлайн съвещания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР