Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Христо Христозов е познат

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Христо Христозов е познат
Коментари Харесай

20 въпроса: Христо Христозов

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Цветелина Белутова Смаляване
Христо Христозов е прочут най-много като човекa, който модернизира както програмата, по този начин и атмосферата в Домa на киното, и то без да пожертва достоверния дух на мястото.

От година той е културен съветник на свободна процедура. Отговаря за програмата на " Кино Култура ", през лятото селектира филмовата стратегия на Sofia Pride, по-рано тази есен провежда фестивала " Седмица на скандинавското кино ", а през декември готви нов " Музей на любовта " - събитие, отдадено на тематиките за интимността.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Междувременно Христо е част от екипа на предстоящите през 2020 година издания на фестивала за северноафриканско и близкоизточно кино MENAR и фестивала за писмено кино Master of Art. Христо Христозов стои зад акцията на българската копродукция " Не ме докосвай ", а неотдавна популяризира корейския филм по роман на Мураками " Изпепеляване ". По " Дарик радио " той води рубриката #сприятелинакино.

Отскоро Христо способства и за културната активност и връзки на Гьоте-институт. Активно работи и като " треньор " в Бизнес институт, където споделя опита си по тематики като ефикасна връзка, прочувствена просветеност, ръководство на екипи и водачество.

Като какъв човек се определяте?

Вечно търсещ, по-малко - намиращ.

Нещото, в което вярвате безусловно?

Вярвам, че индивидът по природа е добър, само че постоянно тази му същина е затрупана от страхове. Съответно към всеки има вероятен метод, стига да решиш да вложиш време и сила.

Любимият ви миг от деня?

Ритуалните сутрини (по опция без пердета и със слънце) и времето директно преди заспиване.

Най-голямото предизвикателство във вашата работа?

Нетърпението – моето лично и това на клиенти и сътрудници. Появявам се замалко и се чака " бързо, елементарно, вкусно " да диагностицирам и подкрепя с решения даден бизнес или културен план. А практиката демонстрира, че бързите решения имат висока цена и рядко са устойчиви.

Как бихте обяснили това, което вършиме, на едно 5-годишно дете?

" Имаме две уши и една уста " – на това изучавам себе си и другите.

Как си почивате?

Преди всичко без обхват; в планината или край морето. В всекидневието – с психотерапия, масаж и СПА. Смартфонът ми единствено по изключение влиза в спалнята.

Какво ви зарежда?

Музиката. Дава ми темп и въображение. Когато стартирам деня с хубава музика, физическият, интелектуалният и прочувственият ми потенциал внезапно скачат.

Какво ви разсмива?

Остроумието. Възхищавам се на хората с положително възприятие за комизъм, които постоянно могат да те накарат да се усмихнеш. Снежина Петрова е измежду тях.

Какво ви натъжава?

Подхранваното незнание и несправедливостта - резултат от маниакалното предпочитание на избрани хора да натрупат за себе си. В персонален проект – неслучилите се любови.

Какво ви вбесява?

Прибързаният отговор: " Няма по какъв начин / не може. " Активира цялата ми сила в търсенето на благоприятни условия.

Личност, на която се възхищавате?

Стивън Кови, създателят на " 7-те навика на високоефективните хора ". За тези, които не са я чели, може би звучи като американска литература за самопомощ. Освен в случай че не решиш да се вгледаш оттатък.

Кое свое качество харесвате най-вече?

Способността ми да се свързвам бързо и директно с всевъзможни хора.

А кое по никакъв начин не харесвате и бихте желали да измененията?

Разпиляността ми.

Каква суперсила бихте желали да притежавате?

Метачетене на книги и очи.

Последният подарък, който направихте/получихте?

Преди 20-на години имах случай с колело, което се трансформира в контузия, тъй като родителите ми направиха грешката да не ми купят ново. Приятелите ми го направиха неотдавна и всеки метър с него е подарък.

Три места в интернет, които посещавате най-често?

Дневник, Фейсбук и Gmail. Често – и секция " Кино " на сп. " Програмата ".

Къде бихте желали да живеете?

Близо до морето.

Коя е последната книга, която прочетохте?

Сборникът с разкази " Изчезването на слона " от Харуки Мураками, измежду които е и " Горещият хамбар ", по чиито претекстове е корейският филм " Изпепеляване ".

Най-интересното място, на което сте били?

Сред най-вълнуващите са о-в Валаам в Ладожкото езеро, храмът на Митра в Гарни (Армения), Тбилиси и въобще Грузия. Но сърцето ми е в Истанбул.

Мото или откъс, непосредствен до философията ви за живота?

СЛЪНЦЕ I

Не идва то да те откри.
На който му би трябвало, да излезе на открито.

Костас Монтис
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР