Илюстрация УикипедияДа не се използват детергенти, нито хидроалкохолни гелове за

...
Илюстрация УикипедияДа не се използват детергенти, нито хидроалкохолни гелове за
Коментари Харесай

Не трябва да дезинфекцираме домашни животни с детергенти и хидроалкохолни гелове

Илюстрация Уикипедия

Да не се употребяват детергенти, нито хидроалкохолни гелове за стерилизация на кучета и котки - Френският ветеринарен съюз предизвести притежателите на домашни любимци за обвързваните с тези артикули опасности, съобщи Франс прес.

По време на пандемията от новия ковид страхът от заразяване става причина за рискови начинания от страна на някои притежатели на домашни любимци. От няколко дни консуматори на интернет публикуват в обществените мрежи фотоси на кучета, чиито лапи са обгорени с хидроалкохолен гел или белина, предава Българска телеграфна агенция.

" Странно е да дезинфекцираш домашния си любим с детергент или хидроалкохолен гел, в случай че сапуните и шампоаните за кучета правят доста добра работа ", означи експертката Кристин Дьобов.

Кучетата и котките лижат козината си, а тези артикули могат да провокират възпаления и кожни реакции. Ветеринарите предизвестяват, че в случай че куче или котка погълне алкохол, до момента в който лиже козината си, реакцията ще е по-силна, в сравнение с при хората, тъй като организмът му не го усвоява по същия метод.

 

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР