илюстрация: pixabay.comРумънската петролна и газова група OMV Petrom, мажоритарна собственост

...
илюстрация: pixabay.comРумънската петролна и газова група OMV Petrom, мажоритарна собственост
Коментари Харесай

В Румъния откриха нефт на няколко километра от Тутракан

илюстрация: pixabay.com

Румънската петролна и газова група OMV Petrom, мажоритарна благосъстоятелност на австрийската OMV, разгласи, че е разкрила нови ресурси на нефт и природен газ, равняващи се на към три четвърти от общото ѝ произвеждане през 2022 година, оповестяват медиите в северната ни съседка.

Това е най-голямото изобретение на недопечен нефт, което OMV Petrom е правила от десетилетия насам, и са открити в южна Румъния. Те съдържат над 30 млн. барела нефтен еквивалент (boe) извлекаеми запаси.

Откритията са в три региона, като най-голямото е във Вергулеаса, който е наоколо до съществуващото произвеждане. Част от тактиката за изследвания на компанията е да ги прави наоколо до към този момент съществуваща инфраструктура. В тази зона, която се намира в Олтения, компанията е разкрила ресурси нефт, възлизащи общо на близо 20 млн. барела. То е в непосредствена непосредственост до друга зона, което дава опция за по-бързото начало на производството. Находището се намира покрай поречието на река Дунав в Южна Румъния и единствено на няколко километра северно от българският град Тутракан, написа Tvn.bg.

Друго изобретение е направено в периметъра за изследване на румънския блок „ Търговище “, където са открити ресурси от нефт за близо 6 млн. барела. Проучвателните действия са осъществени през април т. година

Третото изобретение е в периметъра за изследване на Търгужиу, където са разпознати запаси на природен газ от 7 млн. барела, което се равнява на съвсем една трета от производството на природен газ в Румъния през 2022 година Вторият сондаж към този момент е плануван за идната година и тече подготовката за свързване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР