Илюстрация НАСАНАСА и Роскосмос започнаха подготовката на екипажи за лунни

...
Илюстрация НАСАНАСА и Роскосмос започнаха подготовката на екипажи за лунни
Коментари Харесай

Обединение: САЩ и Москва със съвместни лунни мисии

Илюстрация НАСА

НАСА и Роскосмос започнаха подготовката на екипажи за лунни задачи. Двете галактически организации ще упражняват астронавтите за работа в екстремални условия, надалеч по-сложни от тези, на земната орбита. Екипажите ще би трябвало да са в положение да реагират съответно на форсмажорни условия, като неналичието на питейна вода и медикаменти, механически неизправности на апаратурата и др, предава Пик.  

За задачата ще бъдат употребявани 3D принтери за основаване на елементи при положение на щета, ще се внедряват роботи и андроидни техники, които ще правят рискованите операции вместо космонавтите, обясниха интернационалните специалисти от галактическия бранш. Всички проекти по отношение на лунните задачи се синхронизирани сред НАСА и Роскосмос, като проектите на двете комически организации включват построяването на обитаема база на спътника на Земята.

Коментирайки взаимното си бъдещо съдействие с Вашинтгон, руснаците даже с усмивка намекнаха, че „ ще ревизират дали в действителност американските астронавти са стъпвали на Луната “. Това на смешка обявиха от управлението на Роскосмос. В края на септември от организацията оповестиха, че преглеждат план за основаването на научна станция на Луната, в който може да се включат Съединени американски щати и страните от БРИКС.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР