илюстрация БулфотоНа съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във

...
илюстрация БулфотоНа съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във
Коментари Харесай

Съдят наркоман за грабеж на възрастна жена във Варна

илюстрация Булфото

На съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна е предаден 36-годишният Я.Я., направил обир на стара жена при изискванията на рисков рецидив, като използвал за това мощ.

На 30 януари 2018 година подвластният към хероин мъж решил да ограби стара жена. Нарочената за жертва била натоварена с две чанти и дърпала с ръка пазарска количка. 36-годишният мъж тръгнал след нея и когато тя влезнала във входа, в който живее, издърпал от рамото й чантата. Жената политнала обратно и паднала на земята. Извършителят избягал.

След осъществения обир, при който Я.Я. работил при изискванията на рисков рецидив, мъжът отишъл в ромската махала на Варна и предложил на двама да изплатят отнетите със мощ при грабежа два мобилни телефона. Поискал 30 лв. и заречен след няколко дни да ги откупи против 40 лв.. Останалите движимости, отнети при грабежа – персонални документи, две дебитни карти, изхвърлил.

След като си набавил пари от договорката с мобилните телефони, Я.Я. си купил хероин. По камери в региона на грабежа мъжът бил открит като причинител и арестуван. Направил признания и собственоръчно вписал в протокола за разпит, че откритите в него пари са част от отнетото при грабежа на старата жена. Някои от изхвърлените персонални документи били открити от инцидентни минувачи и върнати на ограбената.  

Подсъдимият мъж е с мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, взета с определение на Варненския областен съд на 1 февруари т.г. Я.Я. към този момент е наведен във варненския затвор. Той е осъждан неведнъж за обири и грабежи. Предстои делото против него да бъде планувано за разглеждане в съда.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР