Илонка Райчинова е управляващ съдружник на RAYCHINOVA & PARTNERS LAW

...
Илонка Райчинова е управляващ съдружник на RAYCHINOVA & PARTNERS LAW
Коментари Харесай

Илонка Райчинова

Илонка Райчинова е ръководещ съучастник на RAYCHINOVA & PARTNERS LAW & TAX. От 1999 година управлява екип от юристи и данъчни консултанти, с които пази на национално, европейско и интернационално равнище данъчните и бизнес ползите на доста български и интернационалните компании.

RAYCHINOVA & PARTNERS  LAW & TAX е профилирана компания за данъчно обмисляне и данъчна отбрана, комерсиално право и стратегическо бизнес консултиране, в която работят юристи и данъчни консултанти с над 20-годишен опит. Екипът е съветвал някои от най-големите капиталови планове в България, измежду които разширението на пристанище Бургас от японския консорциум „ Пента Оушън Мицубиши “.

 Да бъдеш водач

„ Това, което би трябвало да знаят бъдещите водачи, е, че нещата, които могат да стимулират и вдъхновят един сполучлив екип, са: протегната ръка, фантазия и вяра – все неща, които не костват пари. А награди – те може да се раздават когато и да е. “

Извън бизнеса

„ В живота си отвън работата съм буен странник. Обикалям света, с цел да видя и преживея всичко – страните, народите, естествените явления, географските чудеса, да усетя силата на дивата природа и животни, да усещам духа на викингите, галите, инките, бушмените и ескимосите. Посетила съм 105 страни на всички континенти. Голямата ми фантазия е да посетя островните страни от Океания – Френска Полинезия, Кирибати, Микронезия, Нию, Вануату, Тонга, Самоа и останалите. “

Въпроси&отговори

ЛЕВОН ХАМПАРЦУМЯН: Кое е най-голямото предизвикателство, пред което сте се изправяли?

– Най-голямото предизвикателство, пред което съм се изправяла, бе опитът за прелом от моите млади съдружнички. След като ги образовах, вдъхнах им професионално самочувствие и им се доверих, те се съюзиха против мен. Искаха да получат за себе си сдружението, което аз съм основала и носи моето име. Разбира се, че не съумяха! Но за мен беше тежък удар. Очевидно не бях ги научила, че парите идват, когато те водят хрумвания, правила и здрава работа. В последна сметка обаче това се оказа извънредно потребно прераждане за мен и за екипа на сдружението – тъй като дружно с предателите си потеглиха и некомпетентността и нелоялността. Сега екипът ни е доста по-силен и аз се гордея с него.  

АЛЕКСАНДЪР ДИМИТРОВ: Какво бихте трансформирали в българската бизнес среда, с цел да бъде по-привлекателна за бизнесмени и вложители?

– Най-важното за един бизнесмен и вложител са правната предвидимост и правната сигурност. Това са и въпросите, по които има още доста да се работи в България.  

ТИМ КУРТ : Работите ли на благосклонност по разнообразни начинания като метод да се „ отплащате “ на обществото?

– Работя на благосклонност за разнообразни дела и го върша от сърце. Влагам същата сила, само че не го назовавам „ компенсация “ за обществото. За мен това е предоставяне на другите от този, който има какво да даде. И аз, и целият ни екип постоянно работим pro bono – за деца без родители, за обективни дела, включително в правоприлагането, за образованието на младежи. Дълбоко имам вяра, че почитание заслужават хората, които засаждат дръвчета, под чиято сянка знаят, че може би в никакъв случай няма да седнат.  

ВЛАДИМИР КАРАМАЗОВ : Какво би се случило, в случай че за час загубите всичко реализирано?

– Ако изгубя всичко – ще стартира изначало, от нулата. Защото не ме е боязън. Защото нося най-важното в сърцето и мозъка си. Защото аз не се отхвърлям, не се впивам в предишното и не спирам да бленувам. А и тъй като имам страховит екип.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР