Илон Мъск сподели невероятно ново видео, показващо ракетата Starship на

...
Илон Мъск сподели невероятно ново видео, показващо ракетата Starship на
Коментари Харесай

Невероятно видео: Струващият 2,4 милиарда лири Starship на SpaceX може да бъде изстрелян още на 10 април

Илон Мъск показа необикновено ново видео, показващо ракетата Starship на SpaceX на стартовата площадка в Бока Чика, Тексас, оповестява Daily Mail.

Мъск, който е основен изпълнителен шеф както на SpaceX, по този начин и на Twitter, разгласява видеото в Туитър тази заран с надпис " Корабът се приготвя за изстрелване “.

Ракетата, струваща 2,4 милиарда английски лири (3 милиарда долара), е висока невероятните 395 фута и се счита за най-мощната ракета в света.

И може да е въпрос на дни, преди най-сетне да го забележим да полети.

Правителствената Федерална авиационна администрация (FAA) сподели по-рано тази седмица, че Starship може да излети още в понеделник, 10 април.

Мъск към този момент предизвести, че има 50 % късмет Starship да експлодира  по време на политане, добавяйки, че изстрелването " няма да е скучно “.

Историческото изстрелване на SpaceX ще работи като ранен крайъгълен камък в упоритостта на Мъск да транспортира хора и товари до Луната и Марс, трансформирайки ни в " мултипланетен “ тип.

В известие за обмисляне, оповестено от FAA, се споделя, че главната предстояща дата на орбиталното изстрелване е 10 април, само че са посочени аварийни дати като 11 и 12 април.

" FAA не е определила лиценз за интервенцията на SpaceX Starship Super Heavy “, се споделя в изказване на FAA.

" Известието за обмисляне на командния център на FAA не би трябвало да се пояснява като знак, че решението за издаване на лиценз е взето или следва. “

Съобщената дата за пускане в понеделник идва от " човек, осведомен с процеса “, който пожела да остане неизвестен, представен от Ройтерс.

Те предизвестиха, че процесът на лицензиране, макар че е покрай довеждане докрай, може да отнеме повече време заради обзор на екологичното сходство.

Последната дума от Мъск е, че опитът ще се състои в края на третата седмица на април – само че новата информация от FAA допуска, че може да е по-рано от това.

SpaceX не отговори на искане за коментар.

SpaceX възнамерява да транспорти хора в Космоса благодарение на двустепенен галактически транспортен съд, формиран от изцяло използваемия Starship (секция за транспорт на пътници) и Super Heavy ракетен ускорител.

Очаква се целият галактически полет да продължи единствено 90 минути.

След като има сполучлив орбитален полет, SpaceX ще се концентрира върху изстрелването на скъпи спътници и други потребни товари в орбита на Starship.

SpaceX не просто възнамерява да има един Starship; Мъск също сподели по-рано, че неговата компания е построила " фабрика за произвеждане на доста от тези транспортни средства “.

В последна сметка Мъск желае да направи човешкия живот " мултипланетарен “ – да живее на няколко планети – което може да изисква към хиляда звездни кораба.

Мъс счита, че естествено или породено от индивида злополучие в последна сметка ще докара до края на цивилизацията, което ще наложи преместването на друга планета – Марс " е единственият реален вид “.

Starship ще може да транспортира до 100 души до Червената планета на пътешестване, което е 250 пъти по-далеч от Луната и ще отнеме към девет месеца във всяка посока.

Марсианската повърхнина обаче не е единствената дестинация за Starship.

НАСА подписа контракт със SpaceX да употребява Starship за снабдяване на астронавти до лунната повърхнина още през 2025 година, като част от програмата Artemis (наследник на програмата Apollo през 60-те и 70-те години на предишния век).

Специален лунен вид на транспортното средство, прочут като Starship HLS (Starship Human Landing System), ще транспортира астронавти от галактическия транспортен съд Orion в лунна орбита до повърхността на Луната и назад, като част от задачата Artemis 3.

Артемида 3, планувана за някъде през 2025 година, ще означи първия път, когато хората са стъпили на Луната след задачата Аполо 17 през декември 1972 година

Междувременно Artemis 2, плануван за идната година, ще транспортира хората към Луната и назад на Земята.

По-рано тази седмица НАСА разкри четиримата души , които ще сформират екипажа на Artemis 2.

Виктор Глоувър, 46, от Помона, Калифорния, става първият цветнокож определен за лунна задача, до момента в който Кристина Кох, 44, от Гранд Рапидс, Мичиган, става първата жена.

Те бяха определени дружно с Рийд Уайзман, 47, от Балтимор, Мериленд и канадския астронавт Джереми Хансен, 47.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР